KAKVA DRAMA U DUBROVNIKU! Majstorica će odlučiti o prvaku Hrvatske

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: STK Libertas Marinkolor
Kakva drama u Dubrovniku! Nakon pet sati igre Libertas Marinkolor je u drugom susretu finala prvenstva Hrvatske pobijedio Starr sa 4:3, što znači da će odluka o prvaku HEP Superlige pasti nakon majstorice za tri dana na istom mjestu s početkom u 19 sati.

Bio je to jedan odličan meč, pun prevrata, a junak dubrovačke pobjede je Tomislav Japec. U sedmom meču i petom setu svladao je Ronalda Ređepa sa 20:18! Susret je otvorio sa 10:0, u drugom setu je nanizao osam poena, poveo 8:2 da bi spašavao set loptu. Na kraju je taj drugi set slavio sa 16:14. Potom je uslijedio niz Ronalda Ređepa, iskusni varaždinski stolnotenisač uspio je izjednačiti, a potom je slijedio rijetko viđen triler. U tim trenucima činilo se kako će naslov u Varaždin, Ređep je imao psihološki moment i pet meč lopti. Ipak, Japec se provukao, preuzeo inicijativu i doduše propustio četiri meč lopte. No, ne i onu petu.
Velik obol pobjedi domaćeg sastava dao je Roko Tošić, na otvaranju meča sa 3:2 je pobijedio Zeng Jia, koji dotad nije zabilježio poraz u ovoj sezoni. Kod 2:2 u mečevima je nakon pet setova svladao Tomislava Zubčića. Pogotvo je neizvjestan bio taj peti set, Tošić je gubio 8:6, pa se izvukao nanizavši pet poena. Te dvije njegove pobjede su bile i ključ da doguraju do sedmog meča, piše hsts.hr.

Inače, dubrovački klub izvrsno je organizirao ovaj susret. Meč je popratilo više od sto navijača, potpomognutih Župskim bubnjarima koji su stvorili rijetko viđenu atmosferu.

STK Libertas Marinkolor svojim najvjernijim navijačima dijelio je i nagrade. Organizirana je nagradna tombola, a najsretniji u publici osvojili su sportske rekvizite, umjetnička djela, večere, boce vrhunskog vina i brojne druge nagrade.

Libertas - Starr 4 : 3 (3:4 prvi susret)
Tošić - Zeng Jia 3:2 (-9, 7, 7, -1, 10)
Japec - Zubčić 0:3 (-11, -6, -4)
Simović - Ređep 3:2 (7, 9, -8, -5, 8)
Tošić/Japec – Zeng Jia/Zubčić 1:3 (8, -5, -5, -7)
Tošić - Zubčić 3:2 (9, 11, -8, -5, 8)
Simović - Zeng Jia 1:3 (3, -5, -2, -7)
Japec - Ređep 3:2 (2, 14, -7, -9, 18)

 

Popularni Članci