KOŠARKAŠKI KLUB DUBROVNIK USUSRET NOVOJ SEZONI'Jači smo nego lani'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: KK Dubrovnik
Košarkaški klub Dubrovnik predstavio je u ponedjeljak u hotelu Valamar Lacroma na Babinom kuku momčad i ciljeve za novu sezonu. 

O tome što mogu dubrovački košarkaši u većem rangu natjecanju, u Prvoj ligi, govorili su predsjednik kluba Božo Koprivica, šef struke Darko Kunce, trener prve momčadi Željko Vreće te dva pojačanja, povratnici Nikola Došen i Petar Dubelj.

Još je u pamćenju odlična prošla sezona, uvjerljivi nastupi i naslov prvaka A-2 lige jug i četiri pobjede u četiri utakmice nakvalifikacijskom turniru prvaka A-2 liga u Labinu.

"Ostvarili smo ciljane transfere, doveli smo igrače koje smo htjeli. Imamo bolju ekipu nego lani. Naši novi članovi su Nikola Došen, Petar Dubelj i Ivica Španjić. Želimo stabilno krenuti u sezonu i ako se ukaže i mala prilika za veći rang sigurno ćemo je probati iskoristiti. Liga je vrlo zahtjevna, putujemo
diljem Hrvatskoj, sigurno će biti teže nego lani, ali naši su igrači na to navikli i to nam ne bi trebao bitiproblem," naglasio je šef struke Darko Kunce koji spominje i realnu mogućnost za još jedno pojačanje do početka sezone.

"Pokriveni smo po svim pozicijama, posebno na mjestima gdje smo lani imali problem. Možda ćemo imati nedostatak visokih igrača, ali se ne mora pokazati bitnim nakon što smo doveli Ivana Španjića. Naši mladi igrači su godinu dana stariji i iskusniji. Spoj kvalitete i mladosti za dobar rezultat," dodao je Kunce.

U dubrovačkom klubu su posebno ponosni što će u novoj sezoni u prvoj momčadi imati čak šest bivših ili sadašnjih reprezentativaca Hrvatske u mlađim uzrastima. Uz nešto starije Došena, Dubelja i Španjića, aktualni reprezentativci Hrvatske su braća Filip i Jakov Vujičić te Antonio Petrović.

"Mlađi uzrasti su uvijek bili naše veliko bogatstvo. Navikli su nas na odlične rezultate i nastupe u završnicama prvenstva Hrvatske. U posljednje tri ili četiri godine mlađi kadeti i kadeti osvajaju treća, četvrta i peta mjesta u državi. Imamo problem termina, ali to nekako uspijemo dogovoriti sa školama. Koliko se dobro radi, dokaz je što će u prvom sastavu biti šest sedam naših kadeta i juniora. Uostalom, osim Španjića iz KK Mislav te Režića koji je možemo reći naš, svi ostali su iz Dubrovnika ili su već igrali za naš klub," ističe predsjednik Koprivica kojemu najveće probleme zadaje financijska situacija.

"Klub nije nikome dužan, a s tom ćemo politikom i nastaviti. Grad Dubrovnik pokriva dvije trećine naših rashoda, a mi ostatak. Razgovarali smo s četiri, pet potencijalnih sponzora i svi su pozitivno reagirali. Do kraja rujna očekujemo to riješiti da budemo mirni do 2019. godine. Dogodine zbog prelaska u viši rang, očekujemo dodatni dio sredstava iz proračuna Dubrovačkog saveza športova, čime bismo pokrili dio ove sezone te, ovisno o rezultatu, pripremili iduću sezonu. Siguran sam da ćemo se ove godine uspješno financijski konsolidirati kako bismo u idućoj nastavili raditi bez većih problema," kazao je Koprivnica.

Petar Dubelj se u matični klub vraća iz KK Student Mostar, Nikola Došen iz KK Ribola Kaštela gdje je u Premijer ligi bio prvi strijelac kluba s 13.5 koševa po susretu, a centar Ivan Španjić igrao je za KK Mislav iz Podstrane.

"Moja očekivanja su, ovako na prvu, možda i veća od ostalih. Volio bih opet zaigrati u Premijer ligi. Koliko stvarno možemo i tko je kvalitetan u ovom rangu, vidjet ćemo vrlo brzo, već nakon nekoliko uvodnih kola," jasan je Došen, a Dubelj dodaje kako mu je drago što se vratio u Gospino polje.

Momčad je napustio Josip Boban (KK Alkar Sinj) i iskusni Josip Glavinić koji je pomogao u završniciprošle sezone. Vrlo je izgledan i odlazak centra Stjepana Tešije.

"Bez obzira na odlaske, bit ćemo dobri i konkurentni za ovaj rang. Bit ćemo više na okupu i imati bolje treninge. Za nijansu smo kvalitetniji nego lani. Vjerujem da možemo u gornji dom, a ako se ukaže prilika za nešto više, mi ćemo je uzeti. Cilj je igrati atraktivno i tako još više vratiti publiku u dvoranu," riječi su trenera Željka Vreće.

Nova sezona počinje u subotu 6. listopada kada u Gospino polje dolazi KK Sonik Puntamika iz Zadra, autakmica počinje u 16 sati.

Popularni Članci