KOŠARKAŠKI KLUB DUBROVNIK Pobjede seniora i mlađih kadeta!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: KK Dubrovnik
Uspješna je bila nedjelja za košarkaše Dubrovnika. Do prvenstvenih pobjeda došli su seniori u natjecanju A-2 lige jug, ali i mlađi kadeti u prvenstvu Hrvatske – regija jug. 

Prvotimci su slavili u Sukošanu 84:77 u susretu 9. kola A-2 lige jug. Početak je bio najgori mogući, domaćini su poveli 10:0, ali do kraja četvrtine vratili su se igrači trenera Željka Vreće u rezultatski priključak, a na poluvremenu je bilo +9 (45:36) za KK Dubrovnik.

- Vrijedna i važna pobjeda protiv maksimalno motiviranog protivnika koji je pogodio čak devet trica u drugom poluvremenu. Vodili smo na kraju treće četvrtine 70:59 i na kraju rutinski odradili završnicu - naglasio je neposredno nakon utakmice trener Vreća.

Prvi strijelac Ivan Vodopija s čak 26 poena, još su igrali ili bili u sastavu: Josip Boban 17, Petar Šeparović 5, Antonio Petrović, Božo Katić 5, Josip Glavinić, Toni Mustapić 5, Stipe Režić 14, Filip Vujičić 2, Vlaho Šojka, Joško Kušt i Stjepan Tešija 10.

U 10. kolu u Dubrovnik dolazi Cetinka, a utakmica je na rasporedu 24. veljače.

Bravo i za mlađe kadete KK Dubrovnik koji su upisali drugu prvenstvenu pobjedu u prvenstvu Hrvatske - regija jug. Nakon uspjeha u Trogiru, u 2. kolu su u sportskoj dvorani u Gospinom polju bili bolji i od splitskog Adriatica 72:32.

Poveli su gosti 3:0, ali nakon pet minuta već je bilo 17:3, a prva četvrtina je zaključena rezultatom 31:5 košem Bogdanovića sa zvukom sirene. Na poluvremenu 49:11, na kraju +40 za igrače koje vodi trener Maro Lučić.

Protiv splitskog Adriatica igrali su: Kriste 20, Milivojević 5, Kapović 4, Bogdanović 3, Stabile, Matušić 3, Žakula 2, Lambeta 12, Vujičić 21, Šanje, Vidojević 2 i Živković.

U razigravanju najboljih iz skupina A i B, ukupno je pet klubova. Uz KK Dubrovnik, još i KK Split, KK Trogir, KK Adriatic i KK Mislav Podstrana. Tri najbolje momčadi izborit će pravo nastupa na završnici prvenstva Dalmacije.

U 3. kolu protivnik je KK Split za 14 dana.

KK Dubrovnik

Popularni Članci