Luka Modrić je najbolji nogometaš svijeta!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Stanzl/PIXSELL
Nakon trofeja za najboljeg nogometaša u Europi, Fifa je Luki Modruću uručila nagradu za najboljeg na svijetu u konkurenciji Ronalda i Salaha.

Hrvatska je u Londonu na dodijeli najboljih na svijetu imala i Zlatka Dalića, koji je bio nominiran za trenera godine. Ipak, svjetski prvak Didier Deschamps je pobijedio Dalića i Zidanea. Najbolja nogometašica svijeta je Marta, kapetanica Brazila.

Nakon što je zahvalio svima za koje je mislio da treba, Luka se u govoru dotaknuo i Zvone Bobana i generacije 1998. koja je u Hrvatsku prije 20 godina donijela svjetsku broncu.

''U ovom trenutku želio bih zahvaliti mom idolu Zvoni Bobanu i generaciji hrvatskih nogometaša koji su 1998 osvojili svjetsku broncu. Bili su mi velika inspiracija i kao momčad nas uvjerili da i mi povjerujemo kako možemo napraviti nešto veliko u Rusiji. Nadam se da ćemo mi biti inspiracija nekoj drugoj generaciji koja dolazi'', kazao je Luka, a u tim trenucima Boban, koji je sjedio u publici, nije mogao prestati plakati, piše Index.

Modrić je nagradom "The Best" na najljepši mogući način zaokružio fantastičnu godinu u kojoj je u dresu hrvatske vrste osvojio drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu, a s Real Madridom četiri trofeja pri čemu i europsku krunu, i to četvrtu u posljednjih pet godina. Osvojio je i tri najveća individualna priznanja koja nogometaš može dobiti. Proglašen je najboljim igračem svijeta, Europe i Svjetskog prvenstva. 

Popularni Članci