Međunarodna studentska regata u gruškom zaljevu: 'Druženje, zabava i Dubrovnik privlače veslače' (FOTO)

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: Aida Čakić
Već tradicionalno na kraju veslačke sezone, na početku akademske godine, na regatnoj stazi u Gružu, održana je Međunarodna studentska veslačka regata 'Semper primus '.

U organizaciji Studentskog zbora, Sveučilišta u Dubrovniku, Studentkog centra i Veslačkog kluba Neptun, a uz pomoć Veslačkog saveza Zagreb, Hrvatskog veslačkog saveza, Dubrovačkog i hrvatskog sveučilišnog sportskog saveza po 19 put u Dubrovnik se održala regata duga 1201 metar.

Predsjednik VK Neptun i predsjednik organizacijskog odbora regate 'Semper primus', Marko Potrebica, kazao je kako natjecanje nije zamišljeno klasično. 

- Staza je prilagođena studentima koji više uče, a manje treniraju jer je namjera da se veslači druže. Ova regata je prva organizirana van Zagreba i možemo reći da smo jedna od masovnijih i studenti nam se rado vraćaju - kazao je Potrebica spomenuvši kako svake godine dolaze studentice s kraja Poljske što je prema njegovom mišljenju najbolji dokaz da su druženje, zabava i Dubrovnik magnet koji privlači veslače.

Potrebica je pozvao sve mlade koji žele biti aktivni i naučiti se odgovornosti i timskom radu da se priključe Veslačkom klub Neptun koji je ovih dana proslavio 95 godina postojanja.

Glavni tajnik Veslačkog saveza Zagreb, Joško Kostelić, također je bio u Dubrovniku, a Potrebica je naznačio kako je upravo on najzaslužniji za regatu 'Semper primus' koju je podržao prije 19 godina kao ideju.

Na regati je sudjelovalo sedam osmeraca studenata, šest osmeraca sa studenticama te tri osmerca veterana.

Popularni Članci