Mokošičanin Marinović izvrstan protiv Šveđana

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: www.hrt.hr
Dario Marinović, 22-godišnji Mokošičanin, koji inače igra u Kuvajtu za klub Al Yarmouk, u prvoj je kvalifikacijskoj utakmici za hrvatsku futsal reprezentaciju zablistao te u španjolskom gradu Aguilasu zabio čak dva gola protiv Švedske.

"Mali Vatreni" poveli su protiv slabašnih Šveđana već u četvrtoj minuti golom ponajboljeg strijelca i igrača reprezentacije, Darija Marinovića. Potom je na 2:0 povisio još jedan hrvatski internacionalac, igrač srpskog Ekonomca, Jakov Grcić, koji je minutu nakon svog prvog gola zabio i drugi te postavio 3:0 Hrvatske, nakon kojih je Marinović, također drugim pogotkom na utakmici, zaključio poluvrijeme za vodstvo Hrvata od 4:0, piše Sportnet.

U 25. minuti peti je gol Hrvatske zabio Franco Jelovčić, koji u zadnje vrijeme igra u vrhunskoj formi, a niti minutu poslije njega mrežu Švedske pogodio je i Kristijan Grbeša iz Alumnusa. Konačnih 7:0 Hrvatske postavio je u 33. minuti Saša Babić, prekaljeni reprezentativac iz Solina.

Naime, susret je završio sa visokih 7:0 što je za momčad pod vodstvom Konavljanina Mata Stankovića itekako značajno. U četvrtak igraju utakmicu drugog kola protiv Makedonije, dok će u petak odigrati meč s domaćinom, europskim prvakom i braniteljem naslova.

Europsko prvenstvo za koje se će se izboriti pobjednici sedam kvalifikacijskih skupina plus četiri sudionika između drugoplasiranih i trećeplasiranih, održat će se od 28. siječnja do 8. veljače 2014. godine u Antwerpenu.

Izvor: Sportnet

Popularni Članci