Na otvaranju Mundijala mladi Dinamovci Vlaho i Eldar

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Screenshot HRT
Eldar je počeo igrati sa sedam godina, u Dinamu je od 2015. Najdraži hrvatski nogometaš mu je Luka Modrić, a uzor Leo Messi. Vlahu je najveći uzor Zlatan Ibrahimović, u Hrvatskoj mu je najbolji Kramarić

Na projektu Nogomet za prijateljstvo u Rusiji, globalno priznatom i višestruko nagrađivanom međunarodnom programu koji se održava pod pokroviteljstvom tvrtke Gazprom - službenog partnera Fife i SP-a u Rusiji 2018. godine, uz djecu iz svih krajeva svijeta, sudjeluju i hrvatski predstavnici Eldar Mešić i Vlaho Lučić, 12-godišnjaci iz Dinamove omladinske škole koji će prisustvovati i na otvorenju SP-a, pišu 24sata.

- Počeo sam igrati nogomet sa sedam godina. Najprije sam igrao u svojoj školi, a u Dinamu sam od 2015. godine. Imam i mlađeg brata koji ima 7,5 godina i on isto igra nogomet i obožava ga. U Dinamu igram poziciju napadača, točnije lijevo krivo i to mi je najdraža pozicija jer mogu zabijati golove više nego na ostalim pozicijama. Želja mi je u budućnosti se nastaviti baviti nogometom i najprije igrati za Dinamo, a san mi je kasnije nastaviti Modrićevim stopama, prvo Tottenham pa onda Real Madrid - rekao nam je Eldar.

- U Zagreb sam se preselio iz Rijeke s devet godina. Najprije sam krenuo u NK Vrapču, a u Dinamu sam od ove sezone. Igram desnog beka i uzor mi je legendarni Brazilac Dani Alves. Prije nogometa sam trenirao rukomet, taekwondo i hip-hop, a onda su mama i tata skužili da imam talenta za nogomet, pa se tako i to dogodilo. Posebna podrška uz roditelje mi je djed koji je bio nogometaš 70-ih godina i njega je posebno razveselila vijest da sam odabran kao predstavnik Hrvatske u Rusiji. U budućnosti želim biti profesionalni nogometaš ili trener nogometa, a volio bi igrati u prvoj momčadi Dinama, pa kasnije u Arsenalu. Ako ne odem tim putem, volio bih biti profesor povijesti jer volim povijest i to mi je uz geografiju najdraži predmet u školi - dodao je Vlaho.

Najdraži hrvatski nogometaš i uzor?

- Najdraži hrvatski nogometaš mi je Luka Modrić zato što je po meni on najbolji hrvatski nogometaš ikad i volim njegov stil igre. A najveći uzor mi je Messi i to ne trebam objašnjavati zašto. Jednostavno je najbolji - rekao je Eldar.

- Moj najveći uzor je Zlatan Ibrahimović, zato što ima dobar karakter i volim kako se ponaša na terenu, a u Hrvatskoj mi je najbolji Andrej Kramarić, sviđa njegov šut i jer stalno zabija golove - dodaje Vlaho.

Obojica uživaju u Moskvi.

- Stvarno je super i drago mi je što su mene odabrali za odlazak u Rusiju i da predstavljam Hrvatsku na projektu Nogomet za prijateljstvo. Ovo je super prilika za nas djecu iz cijelog svijeta jer nam omogućava da na najbolji mogući način, kroz igranje nogometa, širimo dobre poruke i prave ljudske vrijednosti. Na nogometnom kampu je bilo jako zanimljivo i dinamično, družimo se s prijateljima iz cijeloga svijeta, a najviše smo se 'skompali' s ekipom iz Urugvaja i Italije - rekao je Eldar, a Vlaho se ubacio:

- Putovanje u Rusiju je skroz nadmašilo moja očekivanja, a najviše mi se sviđa to što sam upoznao djevojčice i dječake iz puno različitih zemalja i drugačijih religija s kojima se nemamo baš prilike susresti na dnevnoj bazi. Imali smo priliku prošetati se Moskvom i vidjeti Crveni trg i ostale znamenitosti. Tu smo još 3 dana te se veselim svemu što nam još slijedi, a posebno otvorenju SP-a.

Očekivanja od Hrvatske?

- Minimalno četvrtfinale - kaže Eldar.

- Nigeriju ćemo dobiti 2-0 - dodao je Vlaho.

Obojica navijaju, naravno, za Dinamo.

-  Za Dinamo naravno, ali i Barcelonu jer tamo igra Messi i jako su dobar klub, osvajali su  mnogo trofeja - kaže Eldar.

- Naravno, također Dinamo, i Bayern München zato što su dominantni u Bundesligi i općenito su jako dobar klub - dodaje Vlaho.

Izvor: 24sata

Popularni Članci