Neočekivano teška pobjeda nad Walesom

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Utakmica koja se u Swanseaju igrala između Hrvatske i Walesa svakako je bila dinamičnija od susreta sa Srbijom, a hrvatski su navijači zasigurno uživali posebno zbog osvojena tri boda zahvaljujući rezultatu 2:1.

Naime, iako su 'Vatreni' bili od samog početka nadmoćni, Wales je već u 21. minuti došao do pogotka i to zbog Dejana Lovrena koji je u naumu da zaustavi nalet suprotne ekipe zapravo učinio suprotno i poklonio im jedanaesterac.

U nedostatku šansi i organizacije, napad je bio odsječen od obrane te Eduardo i Mandžukić nisu mogli doći do prave lopte jer su Modrić i Rakitić igrali suviše defanzivno.

Dugo je trebalo hrvatskim reprezentativcima da se ohrabre i dođu do pogotka. Postignuto je to ipak u 77. minuti kada se Lovren ipak iskupio za nenamjernu grešku iz prvog poluvremena. U 87. minuti Eduardo postiže pogodak dovodeći Hrvatsku u vodstvo.

Bitno je napomenuti da su 'Vatreni' u drugom poluvremenu išli na 'sve ili ništa' te ojačani Olićem i Kovačićem došli do tri boda vrijedne pobjede nad otočanima.

Slijedeći suparnik hrvatskoj reprezentaciji je Škotska protiv koje se igra u lipnju. Napomenimo i da će reprezentativci biti oslabljeni Ćorlukom i Modrićem koji su u susretu protiv Walesa zaradili žute kartone. 

Popularni Članci