DANAS DVIJE UTAKMICE U GOSPINOM POLJU 'Nije mala stvar već dvije sezone biti u samom vrhu hrvatske košarke'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: KK Dubrovnik
Sportska nedjelja u Dubrovniku u znaku je košarke. U dvorani u Gospinom polju na rasporedu su dvije utakmice Košarkaškog kluba Dubrovnik.

Prvo će u 14 sati na parket kadeti Dubrovnika i Pazina u susretu 5. kola Jedinstvene kadetske lige, a dva sata kasnije seniori Dubrovnika igraju protiv splitskog Adriatica u prvom kolu drugog dijela natjecanja u A-2 ligi južna skupina.

- Zna se cilj, ulazak u veći rang natjecanja. Nastavak prvenstva u A-2 ligi dočekujemo na drugom mjestu s jednim porazom u Zadru od Sonik Puntamike koji nam je i glavni konkurent za naslov. Sve je još otvoreno a Zadrani moraju i na uzvrat u Dubrovnik. Jači smo za dva igrača, Josipa Bobana i Josipa Glavinića. Zadržali smo Tešiju i Režića i oni će uz desetak domaćih košarkaša činiti igrački kadar za A-2 ligu, a potom i u priželjkivanim kvalifikacijama za Prvu ligu. Razmišljamo i o organizaciji tog kvalifikacijskog turnira pet klubova no prvo je potrebno drugi dio prvenstva odraditi na najbolji mogući način – riječi su Boža Koprivice, predsjednika Košarkaškog kluba Dubrovnika.
Nisu to jedine aktivnosti u dubrovačkom klubu za vikend.

- Seniorska momčad je uvijek ono što se prvo vidi, ali ove sezone nastupamo s ukupno pet selekcija. Škola košarke je u rukama Luka Bijelića, naši najmlađi košarkaši su baš sada na međunarodnom turniru u Podgorici. Mlađe kadete trenira Maro Lučić i možemo se pohvaliti dobrim rezultatima i u ovom uzrastu. Bravo i za našu drugu momčad, to su kadeti i juniori koji ravnopravno igraju sa seniorima u B-1 ligi jug. Koliko mogu, pokazuje i omjer pobjeda i poraza 4-2. Prava prilika za novo iskustvo naših talentiranih košarkaša, konačan plasman je potpuno u drugom planu. Mladi dolaze, a ponosimo se i time što smo zastupljeni u svim dubrovačkim školama. Odnedavno je osnovana i naša sekcija u OŠ Župa dubrovačka gdje radi trener Maro Lučić. Samo uz pravi pristup i kvalitetan rad ponovno mogu odrasti neki novi Hezonje, Tomići, Andrići....

Trener Pero Jejina radi odličan posao s kadetima.

- Nije mala stvar već dvije sezone biti u samom vrhu hrvatske košarke. U Jedinstvenoj kadetskoj ligi cilj je borba za četvrto mjesto i plasman na još jedan završni turnir. Cedevita, Cibona i Split su zasad korak ispred po kvaliteti, vjerujem da ćemo o četvrtom mjestu odlučivati u susretima sa Zadrom, Pazinom, Zagrebom i Bjelovarom. Šteta za poraz u Dubrovniku protiv Splita, ali već protiv Pazina je nova prilika za pobjedu. Važan susret za nas!

Davno su bile zlatne godine KK Dubrovnik.

- Iskreno vjerujem, pred nama su bolja vremena za dubrovačku košarku. Obzirom na gospodarsku situaciju, ali i tadašnje stanje u klubu, nekako smo svjesni ispali iz najvišeg ranga natjecanja, ali zato se sada KK Dubrovnik financijski stabilizirao. Podmirujemo naše obveze, rješavamo i posljednja dugovanja, izgradili smo zdravu bazu s domaćim košarkašima. Pate premije za igrače i trenerska primanja no radimo sve što možemo kako bi još više napredovali u tom segmentu. Uvjerili smo se u razgovorima s gradskim čelnicima da brinu o boljitku dubrovačkog sporta i košarke. To nas posebno veseli u promišljanjima o budućnosti kluba.

Jedan od većih problema je kako zadržati talentirane košarkaše u Dubrovniku?

- U razgovorima smo s nekoliko privatnih ustanova u našem gradu i želja nam je pronaći zajednički interes u dobivanju određenog broja školarina. O tome ozbiljno promišljamo i nadam se dogovoru u narednom razdoblju. Ostali ciljevi? Želimo izgraditi mlade košarkaše u osobe koje će biti na ponos društva. Temelj je Škola košarke, svi znamo da je Dubrovnik i naš klub županijski centar, radimo na tome da u našu sredinu gravitira što više onih koji žele trenirati košarku – zaključio je Božo Koprivica, predsjednik KK Dubrovnik.

Iz Košarkaškog kluba Dubrovnik još i informacija kako je od petka aktivna i nova facebook stranica kluba, na kojoj će se moći pronaći sve najvažnije informacije o aktivnostima najmlađih košarkaša pa sve do seniorske momčadi.

Popularni Članci