Nikša Dobud sasvim otvoreno: Preko noći mi se promijenio život, kazna je bila šokantna, izgledalo je kao cijela vječnost!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: VK Jug
U razgovoru za Vijesti.hr proslavljeni vaterpolist Nikša Dobud otkrio je kako se nakon četverogodišnje kazne vratio vaterpolu. 

Tom se prilikom osvrnuo na suspenziju iz svih natjecanja FINA-e zbog mogućeg kršenja anti-doping propisa koje se tiče izbjegavanja ili odbijanja predavanja anti doping uzorka tijekom 2015. godine kada za vrijeme kontrole Dobud nije bio kod kuće. 

"Preko noći se promijeni život, odjednom vam netko uzme nešto u čemu ste godinama, to nije otkaz na poslu, nego doslovno ukidanje prava na rad. Kazna je bila šokantna, izgledalo mi je kao cijela vječnost jer to nisam mogao ni zamisliti. Bio sam toliko razočaran, što je i normalno," izjavio je Dobud istaknuvši kako se svo vrijeme trudio ostati u sportu. 

"Duboko u meni ostala je želja za povratkom i kako je vrijeme prolazilo, potrudio sam se da ostanem u sportu, išao sam na bazen, u teretanu, vozio bicikl, igrao košarku sveteranima Gira s kojima sam imao termine u dvorani. Nisam, jednostavno, htio prestati. Ostao sam u formi i potom su počeli prvi kontakti prije godinu i pol dana o stvarnom povratku. Javio se Pro Recco, napravili smo plan. Prije osam mjeseci ušao sam u ozbiljne pripreme, išao sam u Zagreb i radio individualno s Perom Kuterovcem kojemu se zahvaljujem, s njim sam proveo četiri radna mjeseca i puno mi je pomogao prije odlaska u Italiju," izjavio je, a cijeli razgovor pročitajte OVDJE

Popularni Članci