NITKO IM NIJE RAVAN Košarkaši Dubrovnika najavili borbu za prvo mjesto Lige

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Uspješan je bio vikend za Košarkaški klub Dubrovnik.

Seniori su pobjedom u Omišu na najbolji mogući način najavili utakmicu odluke o prvom mjestu u A-2 ligi jug. Uoči derbija protiv Sonik Puntamike u Dubrovniku u nedjelju, pobijedili su u Omišu istoimenog domaćina 97:71. Uspjeh je još veći kada se zna da su Omišani nanijeli jedini prvenstveni poraz Sonik Puntamici. Ovo je 10. pobjeda seniora KK Dubrovnik koji imaju samo jedan poraz.
KK Dubrovnik: Josip Boban (9), Petar Šeparović (21), Vlaho Šojka, Božo Katić (8), Josip Glavinić, Toni Mustapić, Stipe Režić (15), Ivan Vodopija (20), Filip Vujičić (12), Joško Kušt i Stjepan Tešija (12).

Četvrti poraz druge momčadi


Gosti iz Drniša ipak su stariji i u ovom trenutku kvalitetniji od dubrovačke mladosti. U susretu B-1 lige – jug, Škola košarke Dubrovnik – KK DOŠK 73:96 (21:29, 14:28, 22:19, 16:20). Plan je prije susreta bio ubrzati igru, što više trčati. Napad čak i nije bio toliko sporan, ali uz prikazanu obranu nije se moglo do pobjede protiv dobrih košarkaša DOŠK-a. Ovo je četvrti prvenstveni poraz druge momčadi kluba koja na kontu ima i pet pobjeda.
Škola košarke Dubrovnik: Marin Frka 2, Niko Stasjuk 17, Antonio Petrović 14, Vlaho Šojka 2, Ivan Marković 12, Jakov Vujičić, Mateo Lambeta 2, Filip Vujičić 18, Luka Kriste, Marko Radulović, Domagoj Vuletić, Petar Koprivica 6. Trener: Maro Lučić.

Druga pobjeda kadeta


Kadeti su konačno prekinuli seriju poraza i protiv riječkog FSV-a došli do prve domaće pobjede i drugog uspjeha u Jedinstvenoj kadetskoj ligi (93:85). Nakon startne pobjede protiv Dubrave u Zagrebu, uslijedilo je pet uzastopnih poraza, ali pokazali su u subotu navečer mladi dubrovački košarkaši karakter i kvalitetu te preokrenuli rezultat u posljednjoj četvrtini.
Imali su gosti iz Rijeke devet minuta prije kraja +12 (72:60), a u 35. minuti još tri poena prednosti (78:75). Krenula je tada odlučujuća serija domaćina 9-0 za 84:78 u 39. minuti koju je predvodio još uvijek mlađi kadet - Jakov Vujičić. Odličan je bio i Niko Stasjuk s 30 poena.


KK Dubrovnik: Vujičić 16, Stasjuk 30, Petrović 22, Kapović, Džanković, Frka 3, Šiško, Vuletić, Lambeta, Koprivica 16, Kriste 6. Trener: Maro Lučić.
Maro Lučić, trener KK Dubrovnik


-Lijepo je nakon utakmice bilo pogledati semafor. Pobjeda je još slađa kada se zna da nismo mogli računati na dva igrača iz startne petorke, Ajdukovića i Tolja. I zato bravo mladićima za požrtvovnost i vjeru u svoje mogućnosti. Lako se moglo pasti nakon dvocifrene prednosti gostiju, ali naši kadeti su pokazali karakter i zasluženo slavili. Naravno da sam sretan, a koliko je njima značila ova pobjeda, pokazali su na kraju.

Treći prvenstveni uspjeh mlađih kadeta!


Nakon dvije uvodne pobjede, a potom i dva uzastopna poraza, novi uspjeh mlađih kadeta KK Dubrovnik u natjecanju prvenstva Hrvatske – regija jug. U 5. kolu razigravanja za završni turnir prvenstva Dalmacije, bolji od KK Trogir 53:38 (18:7, 20:10, 6:4, 9:17). Pobjeda od samog početka nije dolazila u pitanje pa su drugo poluvrijeme s klupe odgledali Jakov Vujičić i Luka Kriste. Trener Maro Lučić dao je priliku svim igračima, a za potez utakmice pobrinuo se centar Mateo Lambeta. U završnici treće četvrtine spriječio je kontru atraktivnom blokadom.
KK Dubrovnik: Jan Miošić 2, Marko Živković 2, Marin Smoljko, Luka Kriste 10, Mato Kapović 4, Ivan Bogdanović 7, Nikša Milivojević, Leo Šimunović, Luka Raguž, Frano Maštrapa 1, Mateo Lambeta 10, Jakov Vujičić 17. Trener: Maro Lučić.

Popularni Članci