NITKO KAO ON 'Lapadski susjed' sinoć je ušao u nogometnu povijest

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivona Butjer
Edin Džeko s posljednja dva pogotka u dresu Rome vratio je neizvjesnost u borbu za naslov prvaka Italije, ali i upisao svoje u povijest svjetskog nogometa.

Roma je sinoć zaustavila juriš Napolija prema naslovu prvaka, a junak pobjede u Napulju bio je upravo Džeko zabivši dva pogotka uz sjajnu igru. Stigao je i obraniti gol nakon jednog nezgodnog kornera domaćih koji su izgubili, iako su dominirali s više od 20 udaraca prema golu. Roma je zabila četiri od pet udarca u okvir, tri su bila Džekina.

Posljednjim golom ostvario je jedinstven jubilej kojim se ne može pohvaliti nijedan napadač. Nitko prije njega nije skupio 50 i više golova u tri od četiri najjače europske lige.

Počelo je s Wolfsburgom, u čijem je dresu u 111 utakmica skupio 66 golova u Bundesligi tijekom četiri sezone. Nastavio je u engleskoj Premierligi, u kojoj je za Manchester City tijekom pet sezona skupio točno 50 premierligaških golova u 130 nastupa. U Seriji A igra svoju treću sezonu i do 50. ligaškog gola stigao je u 95 nastupa za Romu. Ove sezone je u 35 nastupa za Romu zabio 16 golova i upisao 5 asistencija.

U klupskoj karijeri u svim natjecanjima skupio je 231 gol u 493 nastupa, a tome dodao i 52 gola za Bosnu i Hercegovinu, piše Index.hr.

Popularni Članci