NIŽU SE MEDALJE Sjajni rezultati AK Dubrovnik na prvenstvu Hrvatske

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Seniorska ekipa Atletskog kluba Dubrovnik ovaj vikend je nastupila na pojedinačnom i ekipnom prvenstvu Hrvatske u polumaratonu koje je ove godine održano u Zagrebu na utrci ZAGREB21.

Ujedno je to najbrojnije prvenstvo Hrvatske u polumaratonu, a nastupilo je 27 klubova s 250 atletičara prijavljenih za prvenstvo Hrvatske.

U jakoj konkurenciji muška ekipa je osvojila 4. mjesto ekipno u sastavu Danijel Peček, Ivan Bulić, Ante Živković, Ivan Milinković i Antun Rajnović, a još su nastupili Leopold Špehar i Jakov Perišić. Mušku ekipu su nijanse dijelile do osvajanja srebra ili bronce.

Ženska ekipa u sastavu Tea Faber, Maja Urban, Valentina Šćur, Helena Gleđa, Ines Bašić i Martina Đođo osvojila je brončanu medalju ekipno, te već ove godine upisala treću medalju na ekipnim prvenstvima Hrvatske, prošli tjedan su seniorske osvojile dvije brončane medalje na prvenstvu Hrvatske u krosu.

Najbolji pojedinačni plasman je ostvarila Tea Faber koja je istrčala novi rekord kluba u polumaratona koji sada iznosi 1:26:06, te se plasirala na 8. mjesto pojedinačno. Danijel Peček je osvojio 10. mjesto, Ivan Bulić 11. mjesto, Maja Urban 11. mjesto, Valentina Šćur 12. mjesto itd.

Ukupni pobjednik utrke je Kenijac Samuel Naibei Kiplimo s novim rekordom utrke 1:03:10. Novi/stari prvaci Hrvatske u polumaratonu su Petar Bratulić (1:09:42) i Bojana Bjeljac (1:14:03).

"Nakon prošlogodišnjih izvrsnih rezultata seniora, sedam ekipnih medalja s prvenstva Hrvatske (dva zlata, jedno srebro, četiri bronce), tri pojedinačne medalje (jedno zlato, jedno srebro, jedna bronca),  jedne medalje s prvenstva Balkana (srebro) i šest nastupa za reprezentaciju Hrvatske, ove godine nastavljamo u istom smjeru. Tea Faber, Maja Urban i Ivan Bulić su izborili nastup za reprezentaciju Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Portugalu, ali Hrvatski atletski savez nažalost neće moći podržati tu utrku te su financije za odlazak na prvenstvo prebačene na atletske klubove ili same atletičare. Nadam se da će naći financijska sredstva u Gradu i klubu kako bi se istima omogućio nastup," izjavio je Ante Živković iz AK Dubrovnik. 

Popularni Članci