NOSTALGIČNI POVRATAK U PROŠLOST Na jednom mjestu izložene slike koje prikazuju 100 godina postojanja GOŠK-a (FOTOGALERIJA)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Ivona Butjer
Izložba 'Sto godina nogometa u Dubrovniku i kluba GOŠK Dubrovnik 1919.' otvorena je danas u galeriji Dulčić-Masle-Pulitika. 

"Ova izložba početak je obilježavanja velikog nogometnog jubileja. Autor postava ovog zanimljivog fotografskog putovanja je naš ugledni scenograf Marin Gozze, a Umjetnička galerija Dubrovnik srdačno je ustupila ovaj prostor. Vjerujem kako ćete na svakoj od ovih izloženih 130 fotografija koje bilježe zanimljive situacije s nogometnih terena, portrete, krupne kadrove igrača, sudaca, uprave, temperamentnih navijačkih skupina prepoznati vrlo važan trenutak koji će probuditi sjećanje. A sjećanje nema cijene," kazala je Brigita Masle. 

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić službeno je otvorila izložbu. 

"Kao i svaki sport, nogomet uvijek traži mnogo odricanja. Čestitam svima na ustrajnosti i odanosti ovom sportu koji danas u Dubrovniku ulazi u jednu novu fazu, barem što se tiče sportske infrastrukture odnosno nogometnog terena. Daj Bože da uskoro krenemo i s izgradnjom pravog, velikog stadiona. Dotad ćemo uživati u ovim krasnim fotografijama koje jesu dokument jednog duljeg vremenskog razdoblja," izjavila je. 

Ile Topuzović je ispred kluba zahvalio Gradu Dubrovniku na podršci i pomoći, a bivšim i sadašnjim članovima te njihovim obiteljima kluba zahvalio što su ustupili fotografije i pomogli u organizaciji. 

Izložba će biti otvorena do 17. studenoga. 

Popularni Članci