NOVI KAPETAN JUGA XAVI GARCIA 'Jug je ipak više od kluba, Jug je institucija'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavic/PIXSELL
Odlaskom Marka Bijača u Pro Recco, ostalo je upražnjeno mjesto kapetana momčadi najtrofejnijeg hrvatskog kluba. Jednoglasnom odlukom struke i igrača izbor je pao na 34-godišnjeg, kako sam kaže, Španjolca (Katalonca) hrvatskog srca, Xavija Garciju ispred kojega je već četvrta sezona u kapici Juga. 

Xavi je već pet godina hrvatski državljanin, a od 2016. godine stalni je član ‘barakuda’ s kojima se u Riju okitio srebrnim odličjem, a prošle godine u Budimpešti i svjetskim zlatom. S Jugom je u tri protekle sezone osvojio čak 11 trofeja od kojih jedan naslov prvaka Europe, jedan Superkup te po tri naslova pobjednika Regionalne lige, Prvenstva Hrvatske te pobjednika Kupa Hrvatske.

"Prije svega, želio bi se zahvaliti na potpori cijelom klubu i na velikoj časti koju su mi ukazali. Jug je ipak više od kluba, Jug je institucija. Kao momčad mi smo tu svi isti i umjesto mene je kao kapetan mogao biti bilo ko drugi, Maro, Sandro, Lonac…
Nadam se da ću biti na visini zadatka kao što ovaj klub to i zaslužuje i vjerujem da ću biti od pomoći kada to bude potrebno, a Lončar i Fatović, druga dva kapetana, svojom će karizmom i iskustvom dati svoj doprinos," kazao je Garcia.

Nakon sedam godina u klub se vratio Sandro Sukno. 

U odnosu na prošlu sezonu klub su napustili Marko Bijač, Viktor Rašović i Vincenzo Renzuto. Njihova mjesta su zauzeli Toni Popadić, Daniil Merkulov i Alex Papanastasiou. 

Popularni Članci