Novi uspjesi dubrovačke atletike: Ulazak u reprezentaciju i nastupi na prvenstvima (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: AK Dubrovnik
Atletičarke i atletičari Atletskog kluba Dubrovnik i vikend iza nas proveli su radno na trkačkim stazama diljem Hrvatske, ali i susjednih zemalja.

Najmlađi članovi Atletskog kluba Dubrovnik, atletičarke uzrasta limačice nastupile su na Prvenstvu Dalmacije koje se održalo 13. svibnja u Zadru. Na održanom natjecanju nastupilo je 150 najmlađih atletičara i atletičarki iz destet atletskih klubova, a Atletski klub Dubrovnik predstavljalo je sedam atletičarki.

Mirna Lulić i Andrea Slade nastupile su u trkama na 60 metara i odličnim nastupima izborile finale u kojemu na žalost Lulić nije uspjela doći do medalje sudačkom odlukom. Anamarija Marčinko nastupila je u utrci na 60 metara i bacanju vortex-a te u ukupnom poretku zauzela peto mjesto. Na održanom natjecanju u disciplinama – utrka na 60 metara i bacanje vortexa nastupile su još Tina Kakarigi i Una Pendo, dok je Lana Miladin nastupila u utrci na 60 metara i skoku u dalj, a Tereza Ćorić u utrci na 100 metara i skoku u dalj.

Nešto uspješniji natjecateljski vikend bio je za seniore od kojih su neki izborili i nastup za planinsku reprezentaciju Hrvatske.

Jedna od najstarijih brdskih utrka u Hrvatskoj, brdska utrka Boroša, ujedno i izborna utrka za Europsko prvenstvo u planinskom trčanju, koja se trči od Trga bana Josipa Jelačića do vrha Medvednice održana je 15. svibnja, a okupila je 385 trkača. Ukupni pobjednik u poretku seniora bio je atletičar iz Slovenije Miran Cvet dok je drugo mjesto osvojio član Atletskog kluba Dubrovnik Ante Živković te svojim rezultatom od 1:04:08 izborio nastup za reprezentaciju na Europskom prvenstvu koje će se održati 1. srpnja u Skopju, Makedonija.

Na održanoj utrci Atletski klub Dubrovnik predstavljale su i Marta Grubić, Ines Bašić i Maja Urban koja je rezultatom 1:20:42 također izborila nastup za reprezentaciju.

U utrci Boroša u kategoriji seniorki pobijedila je Barbara Belušić iz AK Istra Pula, druga je bila članica AK Agram Sandra Šrut, a treća Anda Tomaš iz AK Svetice.

Osim nastupa unutar granica Lijepe naše, Atletski klub Dubrovnik imao je svoju predstavnicu i na Svjetskom prvenstvu u Trailu održanom u Španjolskoj.

Boje Lijepe naše i Atletskog kluba Dubrovnik branila je Helena Gleđa koja je utrku dugu 88.1 kilometar s 4978 metara visinske razlike (uspona) završila za 14 sati, 44 minute i 51 sekundu. Budući da je Gleđi ovo prva utrka ovakvog tipa i dužine staze, kazala je kako je zadovoljna postignutim rezultatom i novim iskustvom.

Članovi i članice Atletskog kluba Dubrovnik nastupili su i u utrkama na 5 i 10 kilometara u sklopu Zadar Outdoor Festivala koji se održavao od 11. svibnja do 13. svibnja Atletski klub Dubrovnik predstavljali su: Marta Grubić, Ivan Dželalija, Tomislav Mijić i Danijel Peček. Ivan Dželalija osvojio je drugo mjesto na utrci 10 kilometara s novim osobnim rekordom 37:19, dok je Marta Grubić osvojila 3. mjesto u ženskoj konkurenciji.

Svi uzrasti Atletskog kluba Dubrovnik nastavljaju s redovitim treninzima i pripremama za nadolazeća natjecanja, a u međuvremenu nastupit će na drugom izdanju Dubrovnik outdoor festivala koji promovira zdravi način življenja kroz zabavu i različite pustolovne aktivnosti na otvorenom poput planinarenja, biciklizma, kajakarenja na moru, penjanja, pustolovnih utrka itd.

Popularni Članci