ODLAZAK POZNATOG HOTELIJERA U 85. godini preminuo Anđelko Leko

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Tomislav Miletic/PIXSELL
Jednom od najpoznatijih hrvatskih hotelijera Anđelku Leku tijekom četvrtka naglo je pozlilo, a usprkos liječničkoj pomoći koja mu je bila pružena u Vinogradskoj bolnici, 85-godišnji Leko je, nažalost, preminuo. 

Vijest zasad nije službeno potvrđena, no Jutarnji list neslužbenu je potvrdu dobio od nekih od Lekinih najbližih suradnika i poslovnih kolega, koji su svi redom šokirani njegovim odlaskom. 

Godinama usprkos, naime, Leko je i dalje bio poslovno aktivan, iako je prije četiri mjeseca Adris Grupi Ante Vlahovića prodao svoje hotele, odnosno 77,78 posto udjela u tvrtki Expertus. Nakon što je ta kupoprodaja bila realizirana, Leko je najavio kako se ne namjerava povući, već da će nastaviti biti prisutan u biznisu koji je gradio nekoliko desetljeća.

Živio je posvećen poslu, tempom od 24 sata na dan, koji je, usprkos dobi, impresivno izdržavao, iako mu je godinama zbog toga stradavalo zdravlje, zbog čega je Leko redovito posjećivao liječnike. Njegov karijerni uspon zasigurno je jedan od najprepričavanijih u brojnim hrvatskim dnevnim i tjednim novinama, koje su u stopu pratile sve Lekine investicije, poslovna poznanstva, a on sam rado je govorio o svojim počecima, ističući uvijek kako je u poslu prošao sve, počevši od konobara nakon čega se godinama uspinjao do vlasnika nekih od najpoznatijih zagrebačkih i dubrovačkih hotela.

Popularni Članci