Odlični Dubrovčani 'razbili' zagrebački Rudeš

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: KK Dubrovnik
Najuvjerljivija pobjeda dubrovačkih košarkaša u debitantskoj sezoni u Prvoj ligi. Nakon +27 protiv Sonik Puntamike na otvaranju prvenstva, u subotu navečer u Dubrovniku u 7. kolu protiv Rudeša 108:80 (33:20, 24:19, 29:20, 22:21).

Puno toga je bilo jasnije nakon uvodnih deset minuta i prednosti 33:20. Domaćine je krasio odličan vanjski šut (dvije trice Bobana i Došena te jedna Dubelja). Posebno je raspoložen u prvoj četvrtini bio Petar Dubelj s 11 poena. Zagrepčani su u osmoj minuti bili na minimalnom zaostatku (25:20), ali u idućih pet minuta serija KK Dubrovnik 16-0 za +21 (41:20). Prednost je u nastavku susreta nastavila rasti, prvo poluvrijeme je bilo baš onako kako želi trener Željko Vreća. Pobjeda u nastavku ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje.

Vrijedi naglasiti kako su dubrovački prijatelji košarke sa zanimanjem došli pogledati nastup najboljeg kadeta Europe Roka Prkačina koji je u 23 minute postigao šest poena uz pet skokova.

Gospare je predvodio Petar Dubelj s 23 poena, šest asistencija, četiri ukradene lopte i tri skoka, a još su dvocifreni bili Vodopija (21), Boban (18), Raguž (13) i Došen (12).

KK Dubrovnik: Petrović 5, Stasjuk, Soko 7, Došen 12, Dubelj 23, Mustapić 5, Koprivica, Vodopija 21, Lučić 2, Boban 18, Raguž 13, J. Vujičić 2. Trener: Željko Vreća.

Željko Vreća, trener KK Dubrovnik kazao je kako je uvijek lijepo doći do uvjerljive pobjede.

- Vjerujem u ove mladiće i znam koliko mogu pa ću dodati kako je i protiv Rudeša bilo dijelova igre u kojima nismo bili pravi. Prvo poluvrijeme je bilo atraktivno za gledatelje, iskazali smo se u napadu. U nastavku je susret ipak izgubio na ozbiljnosti obzirom na razliku - kazao je Vrećo.

Jurica Smiljanić, trener KK Rudeš, izrazio je mišljenje kako je domaća pobjeda potpuno zaslužena.

- Mi smo imali previše izgubljenih lopti, a zakazali smo i u kontroli skoka. A baš smo u tom segmentu igre bili vrlo dobri u posljednjim kolima. Nadali smo se pružiti puno ozbiljniji otpor Dubrovčanima no očito je pred nama još puno posla - rekao je trener KK Rudeš.

Popularni Članci