ONI SU NAJBRŽI Janez Maroević i Josefin Sjölind-Kohtamäki pobjednici Dubrovačkog polumaratona

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Član AK Dubrovnik Janez Maroević i Josefin Sjölind-Kohtamäki iz Finske prvi su stigli na cilj istrčavši tako Dubrovački polumaraton.

Maroević, inače iz Starog Grada na Hvaru, koji od ove sezone nastupa za AK Dubrovnik najbrži je muškarac koji je danas istrčao Dubrovački polumaraton.

- Nekad sam se profesionalno bavio trčanjem, bio sam šest puta prvak države u maratonu i to je ostala moja ljubav, tako će biti zauvijek. Ovo je prvi put da trčim na ovoj stazi, a prošao sam dosta utrka u svijetu i Hrvatskoj. Danas je bilo predivno, ali zahtjevno posebno pod ovakvim vremenskim uvjetima - kazao je Maroević dodavši kako je bilo jako teško posebno u drugom dijelu.

- Imao sam problema s grčevima, a inače namam problema s tim, no očito je bilo prevruće. Kroz glavu mi je prolazio ovaj cilj, da moram doći prvi i to je bilo to - rekao je Janez Maroević.

Josefin Sjölind-Kohtamäki prva je žena koja je stigla na cilj ovogodišnjeg Dubrovačkog polumaratona.

- Jednostavno je bilo prevruće. Mislim da sam dehidrirala zadnjih nekoliko kilometara tako da je bilo preteško za mene. Malo sam usporila pa sam čak i pješačila, ali dobro je prošlo. Površina za trčanje je bila dobra kao i cijela staza, grad je lijep i drago mi je da sam sudjelovala - kazala je Josefin Sjölind-Kohtamäki koja je zadovoljna sa svojim rezultatom trčanja.

Direktora međunarodne utrke Dubrovački polumaraton Alen Bošković kazao je kako je u protekla dva dana sudjelovalo dvije tisuće natjecatelja od čega je na polumaratonu bilo oko 900 ljudi.

- Smatram da je ovo blizu našeg limita i dobro smo organizirani zahvaljujući volonterima. S ovakvim događajem mislim da je Du Motion došao na razinu da svi možemo biti ponosni, a bez podrške građana to ne bi moglo biti kvalitetno - kazao je Bošković dodavši kako je na Dubrovačkom polumaratonu bilo oko 80 do 90 posto ljudi van Hrvatske.  

Popularni Članci