Izvrsni mladi dubrovački plivači na prijemu u Gradu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grad Dubrovnik
Povodom velikog uspjeha na Zimskom prvenstvu Hrvatske za dobne skupine seniora, mlađih seniora, juniora i mlađih juniora u Rijeci, zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić primili su trenera Plivačkog kluba Jug Frana Čirka te plivače Maria Šurkovića, Michela Brassarda, Marka Baletina, Điva Damića i Nou Miletića koji su na prvenstvu osvojili ukupno deset medalja.

Čestitajući na odličnom rezultatu, zamjenica Tepšić je naglasila da donošenjem Strategije razvoja sporta i sportske infrastrukture žele poboljšati uvjete za profesionalne sportaše i rekreativce, te sve generacije stanovnika Dubrovnika. Strategija razvoja sporta i sportske u Gradu Dubrovniku 2018. – 2028. godine bit će sljedećeg tjedna predstavljena i gradskim vijećnicima i data na usvajanje.

Trener Čirak se zahvalio na prijemu istaknuvši da ovim načinom pokazuju kako Grad prati njihove uspjehe i daje podršku. Čirak vjeruje kako je ovo samo početak te da će u budućnosti ostvariti još bolje rezultate budući da imaju odličnu generaciju mladih plivača. Trener je priznao da su zadovoljni s osnovnim uvjetima, ali da je jedan od gorućih problema hladnoća malog bazena koja najviše pogađa djecu.

Pročelnik Brčić je tom prigodom kazao kako je Grad Dubrovnik za mali bazen pripremio natječajnu dokumentaciju, te će biti prijavljen za financiranje na ESF, jer je cilj osigurati uvjete za rekreaciju djeci s poteškoćama i osobama s invaliditetom, uz rekonstrukciju i modernizaciju tog dijela bazenskog prostora, posebno grijanja i prilagodbe za osobe s invaliditetom.

U sportsku infrastrukturu se planira uložiti u budućim razdobljima 400 milijuna kuna, a neki od važnijih projekata su gradnja bazena, dvorana te nogometno igralište.

Trener Čirak smatra da bi sportska infrastruktura mogla pomoći turizmu jer mnogi plivači svjetske klase već sada šalju upite za dolazak na pripreme u Dubrovnik. Brčić je pritom rekao da je za ovu godinu izdvojeno 1,3 milijuna kuna u proračunu za sportska događanja od važnosti za grad Dubrovnik, što bi trebalo rasteretiti njihov temeljni program.

Popularni Članci