PLIVAČKI KLUB JUG Marko Baletin ovojio dva zlata u Zagrebu, Lara Šurković srebro u Splitu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: PKJUG Dubrovnik
Plivači Juga proteklog su vikenda nastupili na dva natjecanja, u Splitu i Zagrebu.

MINI GRAND PRIX „ŽABAC“ (Zagreb, 03.-04.03.2018.)

Jugov plivač Marko Baletin ovojio je dvije zlatne medalje u Zagrebu na mitingu "Žabac" koji je okupio 406 plivača iz 23 kluba. Bio je to 5. ovosezonski miting iz mini grand prix serije.

Do zlatnih medalja doplivao je u disciplinama 100 leđno i 400 mješovito, a još je bio četvrti u disciplini 200 leđno, sedmi na 800 slobodno, te osmi na 200 mješovito.

U ukupnom poretku temeljenom na zbroju vrijednosti rezultata u četiri discipline Marko je zauzeo 6. mjesto i osvojio nove bodove za sezonski poredak grand prixa.

U Zagrebu je nastupio pod vodstvom trenera Ivana Bilića.

PLIVATON REGIJE 1-PRVENSTVO DALMACIJE ZA POČETNIKE (Split, 03.03.2018.)

U subotu, u Splitu, se održao Plivaton Regije 1, odnosno Prvenstvo Dalmacije. Mogućnost nastupa su imale plivačice rođene 2009. i mlađe, te plivači rođeni 2008. i mlađi. Nastupilo je ukupno 204 natjecatelja iz 11 klubova.

Pk Jug predstavljalo je 37 članova: Đivo Baletin, Amar Bijedić, Paulina Cetinić, Luka Damjanović, Damjan Di Leo, Marko Dolina, Ivan Franić, Gabriel Gudelj, Luka Gverović, Roko Jahud, Ivan Roko Krmek, Petar Kulišić, Antonio Kulušić,  Josip Luetić, Maris Maleš, Nikša Milković, Pero Milutinović, Jakov Parlov, Frano Pavlić, Maja Perak, Nina Perušina, Vito Piantanida, Josip Plečaš, Petar Polanda, Greta Prkoča, Brigita Prkoča, Marino Rašica, Leo Sablić, Ana Šaravanja, Bartol Šiljeg, Lara Šurković, Karmen Tapalović, Maroje Uhodić, Vincent Vierda, Antea Vojinić, Piero Vuletić, Lovro Zvono.

Jedinu medalju za Jug osvojila je Lara Šurković. Bila je srebrena u disciplini 50 slobodno. Osim toga bila je 4. u disciplini 100 mješovito.

Osim Lare, u konkurenciji plivačica najbolji plasman ostvarila je Maja Perak koja je zauzela 8. mjesto na 50 leđno.

U muškoj konkurenciji najbolje plasmane ostvarili su: Bartol Šiljeg koji je bio 4. na 50 prsno, Ivan Franić 5. na 50 slobodno, Đivo Baletin 8. na 50 delfin., te Lovro Zvono 8. na 50 slobodno.

Ženska štafeta Jug 1 na 4x50 slobodno zauzela je 5. mjesto od 10 ekipa, a najbolja Jugova muška štafeta 4x50 slobodno bila je 6. od 20 ekipa.

Jugovi početnici u Splitu su nastupili pod vodstvom trenera Joška Turka i Pamele Garvan.

Popularni Članci