POTPUNO GA JE IZLUDIO! Najbolji košarkaš svijeta nemoćan pored Dubrovčanina

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Fibaeurope.com
Mario Hezonja igra u životnoj formi u NBA-u. Samo dan nakon što je bio prvi strijelac utakmice za pobjedu Orlanda kod Miamija u floridskom derbiju, istaknuo se i u trijumfu nad aktualnim viceprvakom Clevelandom.

Magic je slavio 116:98 predvođen Jonathanom Simmonsom, koji je postigao 34 koša. 

Hezonja ovaj put nije bio najbolji strijelac, štoviše, postigao je 10 koševa (iz igre 4/9, trice 2/5), duplo manje nego večer ranije, uz šest skokova i dvije asistencije.

Ali, kao što je večer ranije zablistao u izravnom dvoboju sa slovenskom legendom i vođom Miamija, isto je napravio i protiv LeBrona Jamesa, koji je s 25 koševa i 10 skokova bio najbolji kod Cavsa.

Koliko Hezonja ima talenta, ali i muda, pokazao je na početku utakmice. Ugrabio je loptu u kutu na polovici njegove momčadi i u silovitom prodoru brzo došao do suparničkog reketa, gdje se LeBron James raskrilio i čekao ga.

Sasvim normalna i "ljudska" reakcija bila bi da je Hezonja tada nastavio voditi loptu ili da se zaustavio i dodao suigraču.

Međutim, Hezonja "nije normalan". To je dokazao i time što je bez ikakvog kompleksa prema gromadi ispred njega, koja je usput i najbolji košarkaš svijeta, krenuo prema LeBronu, trznuo ga, zabio se u njega i pucao na koš.

15-ak kila teži i 11 godina stariji Kralj James nije očekivao ovakav bezobrazluk, pa se samo odbio od Hezonje, usput zamahnuvši rukom u prazno.

Odmah nakon "coast to coast" prodora i poentiranja, Hezonja je nadmudrio LeBrona i asistencijom. James i Tristan Thompson udvajali su Hezonju koji je krenuo prema košu. Ali, on višak igrača na njemu koristi tako što atraktivno od poda dodaje za usamljenog Biyomba, koji zahvaljujući Hezonjinom sjajnom dodavanju efektno zakucava, piše Index.hr

Popularni Članci