POVRATAK VELIKE TENISAČICE Ana Konjuh: Vraćam se s novim reketom, ali ne planiram igrati još dugo

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Tonči Vlašić / anakonjuh.net
Nakon šest mjeseci stanke Ana Konjuh uskoro se vraća na "radno mjesto"

Prije samo 18 mjeseci bio je to posve logičan slijed karijere najbolje juniorke svijeta. Baš kako treba biti. Osmina finala najdražeg turnira Wimbledona dovela ju je do najboljih cura, lansirala sve do 20. mjesta od kojeg su među Hrvaticama bolje bile tek njih tri - Iva Majoli (4.), Karolina Šprem (17.) i Silvija Talaja (18.). Svjetski vrh samo što nije zgrabila, a onda je krenula još jedna borba. Danas je Ana Konjuh na još jednom početku. Tko zna kojem, no ovaj je definitivno najveći "reset" karijere koja je do 21. godine istrpila svašta i zbog toga mlada ostala uskraćena za još veće titule od zasad jedine u Nottinghamu, piše RTL

Teren pod balonom u zagrebačkom HTK-u na Trešnjevci njezino je "radno mjesto" već neko vrijeme, stvara se baza za povratak turnirima na kojima je nema već šest mjeseci, a ako ćemo iskreno, nemamo dojam da je tu skoro godinu i pol jer lanjskih šest mečeva bili su samo pokušaji i testovi tog nesretnog i dosadnog lakta koji se javljao i javljao.

S obzirom da je rekonvalescentica, kulturno je naprije upitati za zdravlje. Odnosno za, jasno, stanje s laktom.

"Zasad je dobro. Bio je plan da prekinem s igrom na pet mjeseci kako bi upala prošla. Međutim, odrađivala sam kondicijski dio, a imala sam magnetske rezonance svaki mjesec na kojima smo pratili stanje i došli smo do liječničkog zaključka kako je sve prošlo. Doduše, još uvijek ima malo vode, ali to je normalno nakon 16 godina igranja tenisa", otkrila nam je Ana prije nego je pilates-loptu zamijenila teniskom.

Zapravo, i nije baš sve tako ispalo crno. Ana je 21. rođendan (27. prosinca) proslavila kod kuće, a ne tradicionalno u zrakoplovu za Australiju.

"I novu godinu. Za Božić sam inače bila u Dubrovniku, ali već dan kasnije u zrakoplovu slaveći rođendan po vremenskim zonama svakih sat vremena. Htjela bih, naravno, da je obrnuto."

Bit će joj ovo šesta sezona na Touru, a samo je 2016. manje-više odradila sve što je isplanirala. Ova joj je stanka najduža dosad, pa treba li uopće pitati kako joj je posljednja dva mjeseca samog treniranja i iščekivanja igre "za nešto".

"Frustrirajuće, svaki je dan isti, tenis, kondicijski dio, pilates i eventualno, ako si ubacim, boks. Dižeš se svako jutro znajući što te čeka, uđeš u kolotečinu, ali motivira me što je turnir brzo, da je sve u redu i nadam se da će ovakvih dugačkih priprema biti što manje."

Jednom prilikom Ana je rekla kako ne planira igrati tenis iza 27. godine. 

"I dalje je takav plan ostvarim li sve što bih htjela dotad. Želim imati život poslije tenisa, ne želim biti stara mama. Svaka čast Sereni i drugima, ali moj je plan da se neću vraćati tenisu kada rodim. Samo se nadam da ću uopće moći igrati do 27. godine nakon svega i potom uživati u životu."

Popularni Članci