PRVA VELIKA INVESTICIJA U SPORT OD '82! Svečano otvoren hangar za male jedriličare na Orsanu, zavirite u novi prostor (FOTOGALERIJA)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Ivona Butjer
Svečano otvaranje hangara za male jedrilice Optimist i Laser upriličeno je večeras na Orsanu, što je ujedno i prvi sportski objekt koji je izgrađen u Dubrovniku od 1982. godine. 

Gradnja je trajala gotovo tri godine, a novo zadnje bi trebalo omogućiti djeci skraćivanje vremena treninga, kao i trening u adekvatnijim, boljim uvjetima. Svečanom otvorenju prisustvovali su, uz domaćina, predsjednika JK Orsan Marinka Mikulandru, gradonačelnik Mato Franković, zamjenice Orlanda Tokić i Jelka Tepšić, predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica, resorni gradski pročelnik Dživo Brčić, članovi kluba, roditelji malih polaznika, predsjednici sportskih klubova. 

"Naš je osnovni zadatak naučiti djecu što je ruža vjetrova, brod, jedrilica, a onda ako generacija izbaci nekog izvanrednog jedriličara, kao što je to Alec Cvinar koji je trenutno na pripremama reprezentacije, bit ćemo jako zadovoljni. Pa i ako ne, cilj je da djecu naučimo nekim osnovnim vještinama. Kako bismo što više privukli djecu od sedam do 15 godina, naravno kako im moramo pružiti što bolje uvjete," izjavio je Mikulandra koji se posebno zahvalio Gradu Dubrovniku i naglasio dobru suradnju. 

"Ovo radimo skoro tri godine, ali teško bismo to završili da nam nije financijski pomogao Grad Dubrovnik. Dokaz je to kako ova gradska vlast itekako brine o sportu i o sportašima," kazao je dodavši kako je siguran kako će novi prostori privući još više djece. 

Gradonačelnik Franković kazao je kako je ovo tek jedan u nizu sportskih projekata koji su krenuli u realizaciju ili su u planu. 

"Posljednjih 40-ak godina u Dubrovniku nije bilo značajnije investicije u sportsku infrastrukturu. No, samo u ovoj godini, osim ovog, gradi se više novih objekata. Uskoro će biti gotov teren u Gospinom polju s tribinama i svlačionicama. Započeli su radovi na rekonstrukciji bivšeg hotela Stadion i novog Muzeja vaterpola. Započeli su radovi na judo dvorani u Mokošici. Uskoro se završava investicija i u novu sportsku dvoranu OŠ Montovjerna koja će svojim sadržajem i prostorom biti u potpunosti adekvatna i za sportska natjecanja. To je sve ono što smo i obećavali prilikom natjecanja za preuzimanje odgovornosti upravljanja Gradom. Izrada Strategije sporta je bila nužna. To je podloga ne samo za ovu gradsku upravu nego i za sve one koji dolaze iza nas," izjavio je dodavši kako je 'nešto izuzetno postizati sjajne rezultate kakve postižu dubrovački sportaši s ovakvom infrastrukturom". 

"U sljedećoj godini nastavljamo s obnovom postojeće sportske dvorane, započinjemo pripreme za izgradnju nove sportske dvorane, a sve kako bi naši sportaši dobili adekvatne uvjete i kako bi ime grada nosili i prenosili cijelim svijetom," izjavio je Franković pohvalivši rad Marinka Mikulandre. 

Nove prostore je blagoslovio don Bernardo Pleše, a mali jedriličari su potom izvukli jedrilice iz novog hangara. Kako je bilo, pogledajte u fotogaleriji. 

Popularni Članci