PRVAK EUROPE! Real je pobijedio Liverpool 3:1

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Screenshot YouTube
REAL - LIVERPOOL 3:1 u finalu LP-a. Benzema je doveo Real u vodstvo u 51. minuti. Mane je izjednačio za Liverpool u 55. minuti. Bale  u 64. i 83. minuti. donosi pobjedu prvaku Europe

I dok je Bale, koji je ušao u igru samo tri minute prije prvog gola, naravno junak utakmice i još jednom strijelac ključnog gola za Realov europski naslov (kao i 2014.), Loris Karius, golman Liverpoola, nezapamćeno je veliki tragičar velikog finala. Izravni je i jedini krivac za prvi i treći gol suparnika, piše Index.

Real je prvi gol zabio zahvaljujući Kariusovoj neviđenom kiksu i vrhunskom snalaženju Karima Benzeme. Liverpoolov vratar pokupio je loptu ispred Benzeme i odmah krenuo rukom proigrati suigrača na desnom boku. Ali, Benzema ispruženom nogom skreće loptu u gol. 

Četiri minute kasnije, Karius je nakratko spašen. Milner je izveo korner, Lovren glavom poslao loptu pred gol, gdje Mane na petercu šalje loptu preko Navasa u gol za 1:1. 

U 63. minuti Bale fantastičnim škaricama zabija najljepši gol u povijesti finala Lige prvaka, uz dužno poštovanje Zidaneu i Mandžukiću. Marcelo je ubacio, a Bale se na visini penala baca unatrag i akrobatski, škaricama zabija pod prečku ljevicom. 

Sedam minuta potom, zadnja prilika Liverpoola za povratak u utakmicu. Mane je odlično odapeo s 20 metara i pogodio vratnicu.

Ali, u 83. minuti Karius je još jednom i konačno pokopao Redse. Bale je šutno prema golu s gotovo 30 metara iskosa, više iz očaja nego planski. Lopta je išla pravo u ruke vratara Redsa, ali se od tamo nekako izmigoljila u gol. 

REAL - LIVERPOOL 3:1

Tijek utakmice:

83. minuta: GOOOL za REAL! 3:1, strijelac GARETH BALE! I još jedna nevjerojatna greška Liverpoolovog golmana Lorisa Kariusa. Bale je šutno prema golu s gotovo 30 metara iskosa, više iz očaja nego planski. Lopta je išla pravo u ruke vratara Redsa, ali se od tamo nekako izmigoljila u gol. 

82' Mane je prvi igrač sa žutim kartonom. Dobio ga je za prekršaj nad Ramosom. 

81' Velika prilika za Real! Bale sjajno lijevom vanjskom s desnog krila šalje loptu pred gol, Benzema jako dobro puca. Ali, Karius jednako dobro brani. 

70' Velika prilika za Liverpool, stativa! Mane je odlično odapeo s 20 metara i pogodio vratnicu.

63. minuta: GOOOLČINA za REAL! 2:1, strijelac GARETH BALE! Marcelo je ubacio, a Bale se na visini penala baca unatrag i akrobatski, škaricama zabija pod prečku ljevicom. 

61' Iscu je to bilo zadnje što je učinio na utakmici, jer odmah zatim mijenja ga Bale. 

60' Velika prilika za Real! Isco puca iz okreta s desetak metara u bliži, Kariusov lijevi kut. Ali, Liverpoolov golman odlično brani. 

55. minuta: GOOOL za LIVERPOOL! 1:1, strijelac SADIO MANE! Milner je izveo korner, Lovren glavom poslao loptu pred gol, gdje Mane na petercu šalje loptu preko Navasa u gol.

51. minuta: GOOOL za REAL! 1:0, strijelac KARIM BENZEMA! Nevjerojatna greška Lorisa Kariusa i vrhunsko snalaženje Karima Benzeme! Liverpoolov vratar pokupio je loptu ispred Benzeme i odmah krenuo rukom proigrati suigrača na desnom boku. Ali, Benzema ispruženom nogom skreće loptu u gol. 

47' Velika prilika za Real, prečka! Lallana očajno čisti  u svom kaznenom prostoru, a lopta dolazi do Isca, koji na 15-ak metara od gola prebacuje Kariusa, ali pogađa vratnicu. 

46' Počeo je drugi dio.

Nadali smo se golijadi, ali do nje za sada nije došlo. Liverpool je furiozno ušao u utakmicu, luđačkim presingom po cijelom terenu i s nizom opasnih lopti trojca u napadu. Pravovremeni i požrtvovni Navas spašavao je Real. Ali, onda na polovici prvog dijela, razdjelnica ovog dijela utakmice - ozljeda ramena Mohameda Navasa. To je bio antiklimaks za zahuktali Liverpool, nakon čega je Real preuzeo inicijativu. Bez obzira na to što se i Realu ozlijedio važan igrač, desni bek Carvajal. 

Kraj poluvremena.

45+3' Nova prijetnja Reala. Benzema puca s 20 metara u bliži, desni Kariusov kut. Lopta ide blizu stative, ali Liverpoolov golman bio je na lopti.

45+2' Korner za Real glavom čisti Robertson.

45' Tri minute sudačke nadoknade.

45' Velika prilika za Real! Isco je poslužio Nacha, a ovaj odlično opalio iz voleja u vanjski dio mreže.

44' Realu je Benzemin gol zasluženo poništen zbog ofsajda. Uhvatio je loptu koju je sjajno nakon Ronaldovog udarca glavom obranio Karius. Ali, u on je bio u zaleđu. 

37' Obje momčadi sada su prilično oslabljene. Jasno, Liverpoolu je daleko teže bez desnog krila i strijelca trećine ovosezonskih golova, nego Realu bez odličnog desnog beka. 

36' Prisilna zamjena i kod Reala! Usporena snimka pokazuje da se Carvajal ozlijedio kada je pokušavao dodati loptu petom. Mijenja ga Nacho, inače pouzdani i polivalentni defenzivni vatrogasac.

29' Mohamed Salah je ozlijeđen i mora iz igre! Najbolji nogometaš svijeta ove sezone ozlijedio je rame tri minute ranije kada ga je Sergio Ramos bacio na travu i sada u suzama mora s terena. Igrača za kojim plaču i navijači Liverpoola, mijenja Lallana. 

24' Velika prilika za Liverpool! Milner povratno za Firmina, koji puca, ali u blok. Lopta se odbija na desni kut kaznenog prostora, odakle na suprotnu stranu odapinje Alexander-Arnold. Ali, Navas sjajno kroti loptu.

17' Nekoliko nevjerojatnih grešaka igrača Reala. Kroos i Carvajal neometani šalju čiste lopte u prazno. 

16 Velika prilika za Real! Tako tipično za Real i Ronalda u kasnoj fazi Lige prvaka. Nema ih nigdje dok protivnik caruje, a onda u času stvore veliku šansu. Ronaldo se sjurio po desnoj strani, ušao u kazneni prostor i opalio. Lopta odlazi malo preko prečke. Ronaldo je pred golom imao tri suigrača, ali naravno, dodavanje mu nije bilo ni na kraj pameti. 

13' Mane, Salah, Milner... Svi pucaju, ali sve te udarce blokiraju začahureni realovci. 

9' Liverpool ne staje. Sada opasnost dolazi s lijeve strane. Robertson centrira, a Firmino glavom puca pokraj gola. 

8' Navas spašava Real! Firmino je sjajno poslao loptu iza leđa Realove obrane i golman prvaka Europe u zadnji tren spašava požrtvovnim bacanjem u noge suparnika i suigrača. Navas zatim spašava i izlijetanjem na loptu koju je ispred peterca imao Alexander-Arnold. 

6'... I to tako dobro, da lopta dolazi od Realovog do Liverpoolovog kaznenog prostora, gdje golman Karius mora spašavati istrčavanjem s vrata. 

5' Nova prijetnja Liverpoola. Marcelo na 18 metara iskosa s desne strane Liverpoolovog napada ruši Salaha. Milner odigrava kratko za Salaha, ali njegov snažni udarac odlično blokira Modrić. 

3' Opet Liverpool s desne strane, nakon što je Firmino uzeo loptu ali prizemni ubačaj Alexandera-Arnolda pred gol spašava isti branič kao i maloprije, Varane. 

1' I odmah, nakon manje od pola minute, Liverpoolov opasni nalet. Salah šalje loptu za Manea na desnoj strani kaznenog prostora, ali u zadnji tren Real spašava Varane. 

0' Počela je utakmica za naslov prvaka Europe. 

20:33 Ovako izgleda i zvuči ludilo Redsa na ulazu u stadion.

19:55 Realov bus doveo je ekspediciju na Olimpijski stadion u Kijev.

19:45 Liverpool je stigao na poprište velikog dvoboja.

19:40 Kao što smo već istaknuli, Realov sastav identičan je onom koji je u prošlogodišnjem finalu Lige prvaka osvojio europski naslov pobjedom nad Juventusom. Realu je to bio drugi uzastopni trofej LP-a. Koliko je iskusniji na najvišoj razini od večerašnjeg suparnika govori i ovo: Nijedan igrač u prvoj postavi Liverpoola nikada do sada nije igrao finale Lige prvaka.

19:35 Real je postao prvi klub u povijesti Lige prvaka koji je dva različita finala igra s istim prvim sastavom

Nakon što su svi navodili da će po prvi put ove sezone u utakmici Lige prvaka zajedno igrati sva tri člana napadačkog trozubca BBC: Bale, Benzema i Cristiano, demantirao ih je Zinedine Zidane.

Zanimljivo, Real će tako u finalu LP-a u Kijevu igrati u istom sastavu koji je prije godinu dana u Cardiffu osvojio naslov pobjedom (3:1) nad Juventusom:

Navas; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Casemiro, Modrić, Kroos, Isco - Ronaldo, Benzema.

Izvor: Index

Popularni Članci