REVOLUCIJA U DU NOGOMETU Dubrovnik i GOŠK spajaju se u jedan klub, kreće gradnja nogometne infrastrukture

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Vedran Pervan
Konferencija za medije Davora Šukera, Pera Vićana i Ile Topuzovića

Danas je u Dubrovniku održana konferencija za medije koju je inicirao predsjednik HNS-a Davor Šuker tijekom ljetovanja na jugu Hrvatske, jer je razočaran činjenicom da u Dubrovniku nema ozbiljnog nogometa i infrastrukture.

-HNS će financijski pomoći Dubrovniku da poboljša nogometnu infrastrukturu. Također, dva se postojeća kluba moraju spojiti u jedan koji bi ozbiljno trenirao djecu i mlađe uzraste. Dubrovnik mora biti nogometno središte ovog djela Hrvatske. Da bi se izgradila nogometna infrastruktura trebaju pomoći i Grad i Županija, ali i gospodarstvenici – kazao je Šuker.

Predstavnici klubova GOŠK i Dubrovnik Pero Vićan i Ile Topuzović kazali su da su razgovori o spajanju klubova pri samom kraju, te da bi se formalno pravi problemi trebali riješiti u sljedećim danima za što je, prema njihovim riječima, zaslužan predsjednik HNS-a.

-Već ove godine, novi klub koji će se zvati GOŠK Dubrovnik 1919 trebao bi igrati natjecateljsku sezonu – kazao je Vićan.

Nije jasno kako će se sve to skupa pravno stići riješiti, jer sezona uskoro počinje, ali Šuker kaže da će se sve uspjeti premostiti za dobrobit dubrovačkog nogometa.

Vićan se osvrnuo i na stadion u Lapadu.

-Nadamo se da bi se novi stadion uskoro trebao početi graditi. Do kraja godine će nadležne institucije raspisati javni natječaj za idejno rješenje novog stadiona, koji bi osim igrališta sadržavao i komercijalne sadržaje – kazao je Vićan.

Objasnio je situaciju u Gospinom polju.

-Tamo postoje imovinsko-pravne poteškoće. Naime, manje od pola parcela je u vlasništvu Grada, a veća polovica je u vlasništvu privatnika i Crkve. Tako je Crkva vlasnik 'zelenog' terena, a privatnik je vlasnik 'bijelog' terena. Razgovarali smo s tim privatnim vlasnikom i počeli rješavati situaciju. Plan je na to igralište postaviti umjetnu travu na kojoj bi djeca trenirala – kazao je Vićan.

Šuker je dodao da će HNS financirati postavljanje trave u Gospino polje. Topuzović je za kraj istaknuo da bi od svega najviše trebala profitirati djeca, ali dugoročno i dubrovački nogomet.

-Plan je u sljedeće 4 godine, dovesti klub do druge lige – zaključio je Topuzović.

Popularni Članci