Šesto kolo XC zimske lige Dalmacije održava se u Čilipima

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Šesto kolo XC zimske lige Dalmacije održava se u nedjelju u Čilipima gdje će BK Konavle biti domaćini na maraton utrci "Konavle 2017".

Utrka će se voziti na stazama dužine 25,39 kilometara/502 m visinske razlike (op.a. muškarci), i 23,28 kilometara/478 m visinske razlike (op.a. žene i kategorija U16). Mjerenje vremena na cilju vrši HBS sudac. 

Staza na tri mjesta prelazi javne prometnice koje će biti osigurane od strane policije i redara, no promet neće biti potpuno zaustavljen te je nužan oprez i pridržavanje prometnih pravila i uputa policije i redara.

Pravo nastupa imaju svi licencirani i nelicencirani natjecatelji sa ispravnim MTB biciklom. Staza nije primjerena za mlađe uzraste. Preporučena dobna granica za maloljetnike je 14 godina, uz obaveznu pisanu izjavu roditelja/staratelja. Maloljetnici mlađi od 14 godina mogu nastupiti isključivo uz pratnju roditelja/staratelja.

Za nastup na utrci je potrebna je registracija na novoj aplikaciji lige za 2017-2018 godinu. Aplikacija je dostupna na poddomenama http://prijave.xczld.info i http://xczld.stoperica.live. Po izvršenoj registraciji potrebno je izvršiti prijavu na utrku. Prijave i odjave su moguće do 24 sata prije početka utrke, do 16. prosinca u podne.

Preuzimanje brojeva je od 10 do 11:30 sati u Čilipima (ispred doma). Prijavljenim natjecateljima omogućena je okrepa vodom na startu i cilju, ručak, pranje bicikla, medicinska pomoć, tehnička pomoć.

Nakon završetka rekreativne utrke ručak je organiziran na mjestu prijava utrke od 14:30 sati, a proglašenje pobjednika od 15 sati. Nagrade će biti medalje za prva tri plasirana iz svake kategorije, pehar za ukupnog pobjednika rekreativne utrke, te nagrade za najstarijeg i najmlađeg natjecatelja koji završi rekreativnu utrku.

Parking za natjecatelje je organiziran na ulazu te u središtu Čilipa u dijelu Banovci oko pošte te na nogometnom igralištu tj. samom startu.

XC zimska liga Dalmacije je najbrže rastuća XC liga Hrvatske. Ukupno 398 natjecatelja iz 38 hrvatskih, slovenskih i klubova iz Bosne i Hercegovine vozi utrke.

Od 38 klubova, BK Konavle zauzima šesto mjesto i zaostaje za četiri boda za petoplasiranim klubom u ukupnom poretku klubova. Liga se vozi u sedam kategorija:

U16 (do 16 godina)

16-20 (od 16 do 20 godina)
20-30 (od 20 do 30 godina)
30-40 (od 30 do 40 godina)
40-50 (od 40 do 50 godina)
50 + (natjecatelji preko 50 godina)

ŽENE (jedinstvena kategorija)

Gledajući ukupan poredak natjecatelja po kategorijama vozači BK Konavle zauzimaju sljedeći plasman:

- U kategoriji žene – Tanja Čondrić zauzima osmo mjesto
- U kategoriji od 30 do 40 godina – Goran Bošković zauzima treće mjesto
- U kategoriji od 40 do 50 godina – Dario Čondrić zauzima peto mjesto
- U kategoriji preko 50 godina – Dragutin Petković zauzima vodeće mjesto

Popularni Članci