SJAJNA UTAKMICA Dinamo je na Poljudu slavio s 2:1

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Facebook
U najvećem hrvatskom derbiju i sjajnoj utakmici Dinamo je na Poljudu slavio s 2:1 i Hajduku pet kola prije kraja pobjegao na velikih osam bodova razlike, piše Index.

HAJDUK - DINAMO   1:2

 

Tijek utakmice:

90` Kraj. Dinamo je na korak od titule.

90` Četiri minute sudačke nadoknade.

83` Benković je ostao ležati na travi nakon duela sa Saidom i Livakovićem.

80` Greda spašava Dinamo nakon udarca glavom Gyurcsa s desetak metara. Nekoliko prilika je imao Mađar, ali nije imao sreće danas. 

71` Gyursco je sjajno tukao s ruba kaznenog prostora, ali Livaković ponovno fantastično brani.

65` Radoševića lopta pogađa u ruku u kaznenom prostoru Hajduka, ali nema jedanaesterca.

 

61` GOOOL! Dinamo ponovno vodi! Gavranović je opet strijelac, a gol mu je poklonio Said koji je nakon ubačaja Ćorića iz kuta promašio cijelu loptu.

60` 31.951 gledatelj.

57` Što sad nije zabio Ćorić!?!? Nakon sjajne akcije Dinama našao se sam ispred Letice i mlako po podu pucao točno u Hajdukovog vratara.

55` Nakon dugo vremena prijeti Dinamo - lopta se odbila do Hajrovića čiji je topovski udarac s lijeve strane izblokiran.

53` Puno bolji Hajduk na startu drugog poluvremena.

51` I još jednom Livaković! Obranio je udarac Saida s dva metra.

50` Velika obrana Livakovića! Skinuo je udarac Futacsa glavom s pet metara!

48` Radoševiću žuti karton zbog zaustavljanja Soudanija u kontranapadu.

46` Počelo je drugo poluvrijeme.

45` Kraj prvog dijela.

43` Pritisak Hajduka u posljednjih pet minuta.

38` Dobar derbi! Sada prijeti Dinamo slobodnjakom Hajrovića, Letica nekako izbija u novi korner. Hajdukov vratar je poludio na svoj živi zid budući da je lopta prošla kroz živi zid.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

35` Vratnica i Livaković spašavaju Dinamo nakon udarca Gyurcsa iskosa s desne strane.

32` Žuti karton i za Ademija.

30` Velika prilika za Hajduk! Said se sjurio prema Dinamovom golu, ali je tukao malo pored gola. Mogao je na lijevoj strani proigrati Futacsa, ali nije bio siguran je li Mađar u zaleđu.

27` Soudani se spetljao pred domaćim golom.

 

25` GOOOL! 1:1! Caktaš je majstorski izveo slobodnjak i izjednačio rezultat! Prebacio je živi zid, a Livaković je uspio samo malo dotaknuti loptu.

24` Žuti za Doumbiju i slobodnjak za Hajduk na 27 metara.

18` Hajduk se probudio, izborio je prvi korner, ali se Dinamo obranio.

 

14` GOOOL! Dinamo vodi! Nakon ubačaja iz kuta Benković je pogodio gredu, a Gavranović s tri metra odbijanac glavom poslao u mrežu.

11` Kakva prilika za Dinamo! Gavranović je primio loptu na 20 metara, majstorski se riješio četvorice hajdukovaca i izašao sam ispred Letice, ali je promašio cijeli gol.

8` Umalo 0:1! Soudani je izborio slobodnjak iskosa s desne strane, izveo ga je Hajrović koji je tukao u prvi kut, a Letica jedva izbio u korner.

5` Odmah visok presing domaćih.

1` Počeo je susret.

Sastavi:

 

HAJDUK: Letica, Juranović, Nižić, Lopez, Fomitschow, Radošević, T. Bašić, Caktaš, Gyurcso, Futacs, Said.

 

DINAMO: Livaković, Stojanović, Benković, Rrahmani, Sosa, Doumbia, Ademi, Hajrović, Ćorić, Gavranović, Soudani.

16:25 Stigla je prva skupina gostujućih navijača.

15:00 Uzavrela je atmosfera u Splitu. Cijeli grad živi za veliki derbi i nada se pobjedi Hajduka. 

14:45 Dinamo se za derbi motivira prisjećanjem velike pobjede 4:0 na Poljudu 10. kolovoza 2016. godine.

14:30  Torcida je najavila spektakularnu koreografiju za današnji derbi te pozvala sve ostale navijače da dođu sat vremena ranije na Poljud. 

"Apeliramo na sve navijače Hajduka koji danas idu na tribinu Sjever da dođu sat vremena ranije radi koreografije. Koreografija je najzahtjevnija do sada i iznimno je važno ući što ranije na stadion. Molimo vas da pažljivo slušate upute s razglasa i da zajedno napravimo korak naprijed u izvedbi koreografija". 

14:00 Što kažu kladionice - Na Dinamo je koeficijent 2,80, na Hajduk 3,05, a remi je cijenjen s 3,20. Granica žutih kartona je 6,5, a po 1,85 na manje ili više, baš kao i po pitanju kornera, a granica je od 10,5.

Tu su i golovi - koeficijent 2,10 je za tri ili više golova, a posljednja dva od tri derbija završila su s četiri pogotka (3:1 za Dinamo i 2:2 na Poljudu), tek je onaj posljednji dočekao svega jedan gol, onaj Ohandze na Maksimiru (1:0) u njihovom zadnjem dvoboju. 

13:00 Moguće formacije za današnji derbi. Hajduk bi trebao istrčati u formaciji 4-1-4-1: Letica - Juranović, Nižić, Lopez, Fomitschow - Savvas - Bašić, Radošević, Caktaš, Gyurcso - Said.

Na drugoj strani Dinamo je spremio 4-2-3-1: Livaković - Stojanović, Rrahmani, Benković, Sosa - Ademi, Doumbia - Hajrović, Ćorić, Soudani - Gavranović. 

12:00 Dinamo je vrjedniji gotovo duplo od Hajduka, a njegov četvrti najvrijedniji nogometaš skuplji je od svih igrača s Poljuda.  DERBI IZ DRUGOG KUTA Dinamo duplo vrjedniji od Hajduka

11:00  Devet godina Hajduk nije bio ovoliko blizu Dinamu u završnoj fazi prvenstva. > Utakmica koju čekamo skoro deset godina

10:30 Hajduk je u odličnoj formi. Ekipa Željka Kopića je izgubila samo jednom (od Slaven Belupa) u posljednjih 15 prvenstvenih utakmica, uz 11 pobjeda i tri remija. Zadnje tri pobjede ostvarenje su bez primljenog gola, uz osam postignutih golova.

S druge strane, Dinamu i ne ide u posljednje vrijeme. Lider je u posljednjih deset utakmica upisao čak četiri poraza (Hajduk, Rijeka, Lokomotiva i Osijek), uz jedan remi i pet pobjeda.

10:00 Hajduk proživljava teške trenutke unutar kluba. U srijedu je Torcida kao grom iz vedra neba objavila priopćenje u kojem je predsjednika Ivana Kosa i njegove suradnike optužila za šurovanje sa sucima te još jednom zatražila njegov odlazak.

Zato će večeras, nakon završetka derbija između Hajduka i Dinama na Poljudu, NO Hajduka donijeti odluku o sudbini predsjednika kluba.

Odlučeno je tako jer NO želi da momčad bude fokusirana i koncentrirana isključivo na Dinamo te na činjenicu da se Hajduk pobjedom može približiti na samo dva boda momčadi iz Maksimira i učiniti prvenstvo do kraja neizvjesnim.  

09:30 Bit će ovo 214. derbi, a Dinamo je do sada ostvario 90 pobjeda, uz 68 poraza od Hajduka, te 55 remija. Zagrebačka momčad zabila je najvećem rivalu 301 gol, a primila 249. 

09:00 Slaven Zambata najbolji je strijelac derbija s 12 golova, a od aktualnih igrača najbliži mu je Mister Derbi Soudani sa sedam pogodaka. 

08:00 Posljednji dvoboj viđen je 22. veljače ove godine, kada je Hajduk drugi put na posljednja tri gostovanja u Maksimiru odnio pobjedu. Tri velika boda i najdražu pobjedu donio je Ohandza u 53. minuti nakon katastrofalne pogreške Dinamove obrane i vratara, dok je Gavranović promašio penal. Pogledajte ovdje

Kamerunca neće biti u derbiju za titulu jer je u siječnju kompletirao transfer u kineski Shenzen.

Jedini dvoboj u Splitu ove sezone 21. listopada prošle godine završen je s nevjerojatnih 2:2, uz tri gola u posljednjih pet minuta utakmice. Vodio je Hajduk sve do 89. kada je Benković izjednačio, a Henriquez dvije minute kasnije donio totalni preokret za šok na Poljudu. Ipak, Splićani su dobili penal u četvrtoj minuti sudačke nadoknade te se preko Ercega spasili poraza. Pogledajte ovdje

Dinamu je pripao prvi derbi sezone - Zagrepčani su 6. kolovoza 2017. slavili na Maksimiru s 3:1, a junaci pobjede bili su Olmo i Soudani, koji su kod 1:1 za dvije minute slomili Hajduk te golovima u 78. i 80. potpisali tri boda. Pogledajte ovdje

Izvor: Index

Popularni Članci