SQUARE DOČEKUJE JESENJE Igra se večeras u Gospinom polju, vratio se Damjan Šulić

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Nakon fantastične pobjede protiv Vrgorca (5:3), malonogometaši Squarea dočekuju novog člana 1. HMNL –  MNK Jesenje koje s klupe vodi Robert Grdović,  jedan od najboljih igrača u povijesti hrvatskog futsala i ujedno jedan od najtrofejnijih hrvatskih trenera.

Grdović je na klupu prvoligaša iz Krapine stigao zapravo da spasi klub od ispadanja. Dolaskom novog trenera Jesenje je u pet utakmica upisalo tek 4 boda (remi u gostima protiv Uspinjače) te ono najvažnije – pobjedu protiv Osijeka, izravnog konkurenta za ispadanje,u prošlom kolu kod kuće 6-4.  Uoči 13. kola nalaze se na pretposljednjem mjestu s ukupno 7 bodova, a u ovom trenutku poziciju koja ih spašava od ispadanja drži Alumnus koji ima četiri boda više.

Square je pobjedom u Vrgorcu skočio na drugo mjesto, a pobjeda protiv Jesenja je jedini cilj jer se važno zadržati u samom vrhu poretka. Makarani predvode karavanu s 31 osvojenim bodom, Square je drugi (23), a ispod su čak četiri momčadi koje su u razmaku samo jedan bod. Svjestan važnosti ove utakmice je trener Antun Bačić.

"Imamo još uvijek problema s ozljedama, kao i protiv Vrgorca ne možemo računati na kapetana Cvjetkovića, a uz njega van kadra su Konsuo i Džanković koji je prvo kolo propustio zbog tri žuta, a protiv Jesenja će zbog ozljede. Unatoč tome jedva čekamo utakmicu. Među igračima vlada odlična atmosfera nakon pobjede u Vrgorcu. Ako ponovimo sličan pristup uvjeren sam da se ne trebamo bojati za rezultat," kazao je Bačić.

Svoju povratničku utakmicu u dresu Squarea imati će 26-godišnji Damjan Šulić koji je posljednji nastup u ‘crveno-plavom’ dresu imao prije 5 godina kada je postigao pogodak u remiju protiv Nacionala (1:1).

"Osobno jedva čekam početak utakmice iako bih već sada ‘uskočio’ na teren s obzirom na trenutnu pozitivnu nervozu. Prezadovoljan  sam treninzima, pogotovo nastupom suigrača u prvom kolu (pobjeda u Vrgorcu 5:3) gdje sam utakmicu odgledao s tribina. Ovim putem pozivam sve navijače i ljubitelje futsala u Gospino polje jer sigurno neće požaliti,"riječi su Damjana Šulića.

Nažalost, debi Bruninha pričekati će još neko vrijeme s obzirom da još uvijek čekamo papirologiju CBFS-a (brazilskog futsal saveza) koji potvrdu treba poslati HNS-u. Izuzev nedostatka čak pet igrača (Cvjetković, Konsuo, Džanković, Daničić, Bruninho) trener Bačić vjeruje da se može do nove pobjede:

"Pokazali su da mogu igrat s nama, a to je dokaz prva utakmica koja je završila bez pobjednika (4-4). Mislim da smo trenutno u boljem ritmu iako ih ne smijemo podcijeniti niti malo. Moramo biti čvrsti i agresivni, ponovit pristup iz Vrgorca te pokušati uzeti sve bodove," zaključio je Bačić.

Utakmica se igra večeras od 19 sati u SD Gospino polje.

Popularni Članci