SQUARE PREDSTAVIO POJAČANJA! 'Ove godine možemo ponoviti trofejnu 1998.' (FOTO)

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: DD
Momci zaslužuju punu dvoranu, treba nam šesti igrač, rekao je predsjednik Malonogometnog kluba Square Željko Raguž na konferenciji za novinare koja je održana ususret utakmice Prve Hrvatske malonogometne lige koju Dubrovčani, u subotu u 20 sati, igraju protiv Crnice u Gospinom polju.

Iako su dva kola za nama, ujedno je ova "pressica poslužila i kao najava sezone. Tako su predstavljena dva pojačanja. To su Širokobriježanin Mirko Hrkač i Brazilac Andre Thiago Grahl Keko. Hrkač je došao iz ekipa Mostar Stari Grad Staklorad, a Keko iz španjolskog drugogligaša Betisa.

Oni su istaknuli kako se odlično osjećaju u Dubrovniku i da su odlično primljeni kako u Gradu, tako i u klubu.

U prva dva kola Square je skupio četiri boda. Pao je u Zagrebu Dinamo, a također u Zagrebu je odigrao neriješeno s Uspinjačom.

- Lani smo protiv te dvije ekipe u ukupno četiri utakmice osvojili nula bodova. A sad četiri boda u dvije utakmice. A momčad čak još nije u svojoj najboljoj fazi. Mi smo kao uprava napravili sve što je traženo od nas. Poboljšani su financijski uvjeti, bolji su termini za treniranje. A doveli smo i pojačanja. - rekao je predsjednik kluba Željko Raguž.

- Evo, Crnica je odlična ekipa, u prve dvije utakmice upisala je dvije pobjede. Ove godine je još veća koncentracija kvalitete jer je sad to liga 10, a ne više liga 12. Cilj je doći do što bolje startne pozicije za doigravanje. - dodao je Raguž.

Istaknuo je i kako se ove godine ozbilnije krenulo s mlađim kategorijama.

- Objavili smo poziv i povratna informacija je odlična. Veliki se broj djece prijavio i postalo je "in" biti u Squareu. Jedan od trenera je igrač Damjan Šulić koji je izrazio želju i nadamo se da će to uspješno voditi. - naveo je.

Ipak, uputio je i malu kritiku poslovnim subjektima u Dubrovniku.

- Ova priča košta i hvala svima koji nam pomažu. Ali, recimo hotelske kuće i ostale tvrtke koje uspješno privređuju nam ne pomažu. Ne samo nama, općenito tu mislim na sportske klubove. Volio bih da se to promijeni. - kaže Raguž, koji je također još istaknuo i kako je ove godine kao lani besplatan ulaz na utakmice Squarea za žene i djecu do 12 godina.

Trener Antun Bačić rekao je kako je ljetna pauza dobro odrađena. 

- Bez lažne skromnosti mogu reći da smo bolja ekipa nego lani. Imamo baš dobru ekipu i ako nas posluži zdravlje možemo napraviti korak više. Dva pojačanja su pojačanja u punom smislu te riječi. - ističe Bačić.

Kapetan Squarea Hrvoje Cvjetković zahvalio se upravi na trudu.

- Na nama je da treniramo i da napravimo korak više. Da nakon 1998. donesemo prvi trofej u Grad Dubrovnik. - riječi su kapetana kluba.

Popularni Članci