Step'n'Jazz odbrojava dane do Kupa Hrvatske

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubrovacki dnevnik
Nakon što su se u prosincu natjecali na svjetskoj pozornici u njemačkom gradu Riesi, rasplesani Dubrovčani sad su usredotočeni na novu sezonu. Radi se o pripremama za Kup Hrvatske koji se održava u Velikoj Gorici 23. do 27. ožujka. To im je ujedno prvi korak ka ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu.

„Za prvo ovogodišnje natjecanje pripremili smo oko 50 koreografija u tri dobne skupine i to u kategorijama show dance i step“, rekla je Linda Valjalo, koreografkinja plesnog studija Step'n'jazz koja je u suradnji s majkom Shonom Valjalo, inače osnivačicom studija, zaslužna za veliki broj medalja s prestižnih natjecanja. Plesači će tako nastupom na Kupu pokušati izboriti nastup na Državnom prvenstvu koje se održava u lipnju. Rezultati će odlučiti o odlasku u Riesu odnosno na Svjetsko prvenstvo.

„Uložili smo puno truda u treninge koji su u prednatjecateljsko vrijeme gotovo svakodnevni“, rekla je jedna od seniorki Kate Obradović. Iako je vidljivo uzbuđenje pred odlazak u Veliku Goricu, već iskusne i uvijek raspoložene seniorke koje godinama odlaze na takva natjecanja nemaju straha te se nadaju najboljim rezultatima. „Dat ćemo sve od sebe kako bismo predstavili klub u najljepšem svjetlu“, izjavila je seniorka Andrea Vukoja poznata po solo nastupu u Riesi kojim se plasirala u polufinale.

Kup Hrvatske organizira plesni studio Megablast u suradnji s Hrvatskim show dance savezom te okuplja 1200 plesača u devet različitih vrsta plesa poput hip-hopa, break dancea, disco dancea, no i show dancea, modernog te stepa. 

Popularni Članci