ŠTO SE TO DOGAĐA U HEP SUPERLIGI? Dokad će se ovo dopuštati na ovako visokoj razini natjecanja?

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Marijana Matulović
Još jedno kolo stolnoteniske HEP Superlige odigralo se jučer u B dvorani u Gospinu polju.

Utakmica između STK Libertas Marinkolor i STK Split pružila bi navijačima izvrsne sportske trenutke da Splićani nisu na utakmicu ove razine poslali tri dječaka.

Prva postava splitskog kluba izostala je sa susreta s Piturima koji se bore za titulu prvaka. Razočaranje i nevjerica u dvorani bila je očita, a dolazak u ovakvoj postavi, u kojoj najstariji igrač ima 12, a druga dvojica 11 godina, doživljen je kao svojevrsna pljuska dubrovačkom klubu, njegovim navijačima, ali i razini natjecanja na kojoj bi se trebala odigrati svaka utakmica Super lige.

Činjenica je i da nije prvi put da se ovakvo nešto događa, barem u slučaju Libertas Marinkolora. Naime, nekoliko kola prije, njihov najveći konkurent STK Starr iz Varaždina također je odlučio poslati svoj drugi sastav na utakmicu, slično se dogodilo i u Puli prošli vikend u susretu Hrvatskog kupa, ali i u Splitu.

Nakon ovoga, logično je postaviti pitanje poante održavanja ovakvih utakmica, ali i shvatiti ogorčenost dubrovačkog kluba koji radi na podizanju kvalitete stolnog tenisa.

Shvatljivo je da je za Split ova utakmica bila, moguće, nebitna, ali doći u ovakvom sastavu je izražavanje čistog nepoštovanja prema domaćinu.

Ovakva situacija se ne bi mogla dogoditi nigdje u svijetu. Super liga je najjače natjecanje, iznimno važno hrvatskim stolnotenisačima.

Susret protiv STK Split završio je 4:0 za Piture, no to nije bila slatka pobjeda. Gorak okus u ustima nisu ostavili mladi talentirani igrači Splita, jer ovo nije, vrlo vjerojatno bila njihova odluka, ali se postavlja pitanje dokad će se ovakvo nešto dopuštati na ovoj razini natjecanja.

Popularni Članci