SVAKA ČAST! Trump primio mlade vaterpoliste iz Dubrovnika Merčepa i Karamana

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: screenshot ,YouTube/društvene mreže
Nakon tenisača Borne Goje, još je trojici hrvatskih sportaša pošlo za rukom okititi se naslovom sveučilišnog momčadskog prvaka SAD-a. Borna je, podsjetimo, bio dio teniske momčadi sveučilišta Wake Forest iz Winston-Salema (Sjeverna Karolina), a sada su se šampionske pozicije među američkim sveučilištima (NCAA) dokopali i naši vaterpolisti Zagrepčanin Marin Dašić te Dubrovčani Jakob Merčep i Luka Karaman, članovi vaterpolske momčadi USC-a (University Southern California) iz Los Angelesa (Kalifornija).

Velik je to uspjeh za njih trojicu, za pomoćnog trenera Zagrepčanina Marka Pintarića (glavni je Crnogorac Jovan Vavić), ali i za vaterpolsku momčad USC-a, koju sada čeka prijam kod predsjednika Trumpa. Čekali su na naslov četiri godine, od 2013., iako su dotad imali niz od šest slavlja. Trojancima, kako ih zovu, to je ukupno bio jubilarni 10. naslov sveučilišnog prvaka SAD-a. U finalu su USC-ovci pobijedili Stanford s 14:12, i to na njegovu bazenu u Palo Altu, gdje je odigran završni turnir. Čak pet pogodaka postigao je ljevoruki topnik iz Dubrovnika Jakob Merčep, a jedan je pridodao i Marin Dašić, bivši igrač zagrebačke Mladosti. U polufinalu je USC pobijedio gradskog rivala, sveučilište UCLA, sa 8:7, a i u toj je utakmici Merčep s tri pogotka bio najbolji strijelac. Sasvim je razumljivo da je Dubrovčanin ponio i laskavi naslov najkorisnijeg igrača (MVP) završnog turnira, piše Večernji

– U polufinalu smo igrali s momčadi UCLA-e, s kojom smo tjedan dana prije u prvenstvu izgubili. Opet je bilo vrlo napeto i neizvjesno, ali je završnica utakmice bila sretnija za nas, pobjedonosni pogodak zabili smo pet sekundi prije kraja. A finale... Što reći, ludilo! – kazao je Merčep američkim novinarima koji su pratili završnicu NCAA prvenstva.

Popularni Članci