ČILIĆ SLAVIO S LIJEPOM KONAVOKOM Hrvatska je osvojila Davis Cup drugi put u povijesti!

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Hrvatska je osvojila Davis Cup drugi put u povijesti! Čilić je svladao Pouillea s laganih 3:0 u setovima.

7:6, 6:3, 6:3 pobijedio je Francuza najbolji hrvatski tenisač u fantastično odigranom meču. Osim prvog seta, Lucas Pouille nije bio ni blizu Čilićevoj razini.

Oba tenisača su krenula vrlo nervozno u ovaj meč što nije iznenađujuće s obzirom na to da se igralo Davis Cup finale. Čilić se mučio sa servisom, Pouille s neforsiranim pogreškama i prvi set se odlučio u tie breaku.

Tamo Marin kreće sa svojim najboljim tenisom. Fantastičan dropshot i retern donijeli su mu prednost i osvajanje prvog seta. 

U drugom setu razlika između dvaju tenisača se počela sve više osjećati. Čilić je počeo bolje servirati, u izmjenama mu Francuz nije mogao parirati i na početku meča, a jedan break bio je dovoljan za 2:0 prednost.

Pouille se nekako držao u posljednjem setu do 2:2, a tada je popustio pod naletom fantastičnog Čilića koji radi break. Nakon toga je meč bio riješen, a Čilić je svaku dvojbu riješio još jednim breakom pri rezultatu 5:3 koji je značio i pobjedu u meču.

Tako je Hrvatska drugi put u povijesti postala osvajač Davis Cupa, najstarijeg momčadskog sportskog natjecanja koje nakon više od 100 godina od sljedeće sezone mijenja format. Zbog toga je ova pobjeda još slađa jer je Hrvatska posljednji osvajač Davis Cupa u originalnom formatu koji je učinio Davis Cup poslasticom za navijače kakva je bila svih ovih godina, piše Index.hr.

Nakon napornog meča, Čilić je odmah došao do svoje supruge Kristine koja je inače porijeklom iz Konavala te su skupa proslavili ovaj povijesni trenutak.

Popularni Članci