U NEDJELJU SVI U GOSPINO POLJE Borba za naslov i najvažnija utakmica KK Dubrovnik posljednjih godina

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: kk dubrovnik
Pred košarkašima Dubrovnika je susret odluke u A-2 ligi južna skupina. Koliko je važna utakmica protiv Sonik Puntamike iz Zadra (nedjelja, 18 sati), dovoljno govore riječi trenera Željka Vreće.

-Tko u nedjelju bude bolji, na kraju će osvojiti prvo mjesto u ovom natjecanju. I zato neću pretjerati kada kažem, u zadnjih šest – sedam godina u Dubrovniku se nije igrala važnija utakmica što se tiče muške košarke – kazao je trener prve momčadi dubrovačkog kluba.

Nakon 11 odigranih utakmica, KK Dubrovnik ima deset pobjeda i jedan poraz. Nedjeljni protivnik je s utakmicom manje također sa samo jednim porazom. Glavni cilj je pobjeda, ali košarkaši Dubrovnika priželjkuju i uspjeh sa više od sedam poena razlike. U tom slučaju bi nadoknadili i zaostatak s prve utakmice (82:76) i praktički osigurali naslov dva kola prije kraja.

- Idemo korak po korak. Zadrani su slavili u oba međusobna susreta ove sezone, prvo u Kupu na početku sezone, a potom i u prosincu u prvom dijelu prvenstva. Ipak, sada smo jači nego u tim susretima, dobro poznamo protivnika i jasno nam je kako do dobrog rezultata - najavio je trener.

Trebao je to u Omišu biti derbi 11. kola, ali na kraju 97:71 za dubrovačke košarkaše protiv momčadi koja je nanijela jedini prvenstveni poraz Sonik Puntamiki.

- I mene je malo iznenadilo koliko smo bili uvjerljivi u Omišu. Od početka smo bili ozbiljni, dobro smo se pripremili. Na poluvremenu je bilo +20, u jednom trenutku i preko 30 poena razlika. Kao što smo i priželjkivali, rano smo se odvojili, onda je sve puno lakše. Nema potrebe nikoga izdvajati, svi su mladići odigrali kako treba. Lijepo bi bilo imati podršku s tribina u susretu za naslov - rekao je Vrećo.

- Vjerujem u naše sugrađane, prijatelje sporta i košarke. Uvijek su znali dobro popuniti dvoranu u bitnim i kvalitetnim utakmicama. A upravo je ovo jedna od takvih. Svi u klubu priželjkujemo što više gledatelja, uvjeren sam kako ih nećemo razočarati – zaključio je trener Željko Vrećo.

Dubrovnik i Sonik Puntamika za naslov prvaka A-2 lige jug u nedjelju u Gospinom polju igraju od 18 sati.

Od ostalih selekcija KK Dubrovnik, kadeti u subotu u 13 sati dočekuju zagrebačku Dubravu, a mlađi kadeti u nedjelju igraju u Splitu protiv Adriatica (11 sati). Za vikend se u Splitu igra i turnir u mini basketu na kojemu sudjeluje i KK Dubrovnik s generacijom igrača rođenih 2007. godine i mlađih. Košarkaši trenera Luka Bijelića su u skupini zajedno s Trogirom, Amforom i Bračom. Prva utakmica je u subotu u 15 sati.

Popularni Članci