USPJEŠNI NASTUPI DUBROVČANA Leon Đapić osvojio broncu u Varšavi

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Judo Klub Ura Nage
Dvanaest natjecatelja dubrovačkog Judo kluba Ura Nage bili su jedini predstavnici Hrvatske na natjecanju Warsawa Judo Open koje je proteklog tjedna održano u poljskoj prijestolnici. Riječ je o jednom od najjačih europskih judo turnira za uzraste mlađih kadeta, kadeta i juniora, koji je okupio 1614 natjecatelja iz 34 države svijeta i više od 300 judo klubova.

Najuspješniji dubrovački predstavnik bio je Leon Đapić, koji je u uzrastu kadeta osvojio brončanu medalju u kategoriji do 66 kg u kojoj se ukupno borilo 88 natjecatelja. Pet pobjeda trebalo je Đapiću do polufinala. U nizu je pobijedio predstavnike Nizozemske, Poljske, Švedske, Njemačke i Latvije, da bi ga u polufinalu zaustavio ukrajinski predstavnik Serhii Nebotov, kasniji pobjednik ove kategorije. U meču za treće mjesto Leon Đapić je u produžetku pobjedio Ukrajinca Nazara Zubchyka i postigao sjajan rezultat na ovom odličnom natjecanju.

Najbliže borbama za odličja od preostalih dubrovačkih judaša bili su kadet Stjepo Kristović (+90 kg) i mlađi kadet Leo Kužnin (-38 kg), koji su oboje zaustavljeni u četvrtfinalu te su izgubili i mečeve repasaža. Po dvije pobjede u svojim kategorijama ostvarili su još mlađi kadeti Fran Kužnin (-55 kg) i Kristian Konjevod (-66 kg), dok su prva iskustva na jednom natjecanju ovog ranga i jačine sticali mlađi kadeti Orlando Bratičević (-46 kg), Andro Režić (-50 kg), Maro Ristić (-66 kg), Gabriel Giljača (+81 kg), kadetkinje Tina Lučić Miloslavić (-57 kg) i Mihaela Đuho (-63 kg) te kadeti Mauricio Bratičević (-55 kg) i Leon Konjevod (-73 kg).

- Najveći dobitak našeg šestodnevnog putovanja u Poljsku svakako su bile i pripreme na kojima je sudjelovalo skoro tisuću judaša. Predivno je bilo vidjeti punu dvoranu mladih sportaša iz cijelog svijeta, od Japana, preko Rusije, Gruzije, zemalja bliskog istoka do cijele Europe. Naši su natjecatelji imali priliku u četiri zajednička treninga isprovati borbe s različitim protivnicima, svojim vršnjacima iz čitavog svijeta, što je sjajno za njihov daljnji sportski razvoj, ali i idealna priprema za predstojeće Prvenstvo Hrvatske sljedećeg vikenda u Splitu - kazali su treneri Maro Đapić i Lovro Ljevak.

Popularni Članci