VELIKI USPJEH Osma prvenstvena pobjeda košarkaša Dubrovnika

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: KK Dubrovnik
Košarkaši Dubrovnika ostvarili su oba zacrtana cilja.

Najvažnije je bilo doći do pobjede u derbiju 13. kola Prve lige protiv Agrodalma 83:70 (24:21, 15:14, 19:14, 25:21), a nakon toga i nadoknaditi -6 iz prvog ogleda u Zagreba (92:98). Važnost susreta učinila je svoje, u nervoznom dvoboju domaćini nisu pokazali sve što mogu i znaju, potvrda toga je i šut za tri poena 2-26, no to će se sve vrlo brzo zaboraviti obzirom na pobjedu.

Ključnim se pokazala završnica treće i početak četvrte četvrtine, Gospari su serijom 12-0 poveli 61:49 u 32. minuti i više nije bilo povratka za goste iz Zagreba koji su bolje otvorili utakmicu (15:10 u 7. minuti) no u drugom poluvremenu nisu mogli iskoristiti slab šuterski dan domaćina. Dubrovački košarkaši su postigli čak 58 koševa u reketu, za razliku od samo 22 gostiju.

KK Dubrovnik je nakon 13 odigranih utakmica na trećem mjestu s osam pobjeda i pet poraza, a s istim učinkom se mogu pohvaliti i košarkaši Agrodalma iz Zagreba. Dubrovčani u idućem kolu gostuju u Zagrebu protiv KK Dubrava.

KK Dubrovnik: Petrović 2, Stasjuk, Soko 2, Došen 13, Dubelj 10, Mustapić 10, F. Vujičić 8, Vodopija 20, Lučić, Jure Boban 4, Raguž 2, Josip Boban 12. Trener: Željko Vreća.

KK Agrodalm: Božek, Mohač, Jurinec 1, Matić 22, Ribarić 7, Ceraj 8, Žužul 13, Markočić 12, Radoš, Kuzmanović 7. Trener: Joško Garma.

"Ne sjećam se kada smo zadnji put bili ovako loši s vanjskih pozicija. Šut 2-26 za tri poena dovoljno govori kako protiv Agrodalma nitko nije imao pravi osjećaj izvana. Zato smo ovaj put morali do pobjede na drugi način, tranzicijom i igrom pod koševima. Čestitke mladićima jer nije bilo lako vratiti se nakon poraza u Zadru od Sonika. Svi jedva čekamo gostovanje u Zagrebu protiv Dubrave jer naš prvi međusobni ogled u Dubrovniku je i dalje jedini domaći poraz KK Dubrovnik ove sezone. Pokušat ćemo im uzvratiti, uvijek je lijepo igrati derbije i važne utakmice, a idući vikend je upravo takav ogled," kazao je trener KK Dubrovnik Željko Vreća.

"Čestitke domaćinima, bili su bolji. Jednostavno su nas izdominirali pod oba koša. Nismo znali odgovoriti kada je trebalo, a u drugom poluvremenu se osjetila i naša manja rotacija. Previše smo koševa primili u reketu za doći do pobjede u Dubrovniku," kazao je trener KK Agrodalm Joško Garma.

Popularni Članci