AFERA ZAMRAČENE ZIDINE Tvrtka Konel uzela novac za posao koji nije obavila

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubrovački dnevnik
Dekorativnu rasvjetu trebali su demontirati i odvesti na deponij, ali, kako Dubrovački dnevnik doznaje, to nisu napravili

Tvrtka Konel bila je izvođač radova na osvjetljenju dubrovačkih zidina, a, među svim ostalim radovima, trebali su prema troškovniku, demontirati postojeće svjetleće konope za dekorativnu rasvjetu i odvesti ih na deponij. Za tu je stavku u troškovniku predviđeno 40 tisuća kuna. Taj troškovnik pripada prvoj fazi rasvjetljenja zidina koja je neslavno završila o čemu smo iscrpno pisali.

Naravno, tvrtka Konel uredno je naplatila radove, ali kako Dubrovački dnevnik doznaje, ne da nije odvezla dekorativnu rasvjetu na deponij, već je nije ni skinula, te se ona još uvijek nalazi na zidinama. Bez obzira na to, radove su naplatili kao da su ih izveli.

Zanimljivo da je voditelj radova iz Konela Božo Tomić priznao kako je bilo grešaka u izvedbi, ali da ih je Konel sam plaćao. No, u ovom slučaju grešaka uopće nije bilo, jer posao nije ni napravljen, ali je zato uredno naplaćen.

Tvrtka Konel se u međuvremenu prodala, a njeni bivši vlasnici Antun i Antoan Kralj prošlog su tjedna oslobođeni optužbi da su reketarili hotelijera Gorana Štroka u aferi Pet zvjezdica.

(nastavlja se)

 

VEZANE VIJESTI:

Kako je tvrtka Brenum uprihodila milijune

Projekt je vođen katastrofalno i bez ikakvih dozvola

Dvostruka marža: Svjetiljke se nabavljale od Philipsa preko Brenuma

Iz Philipsa potvrdili ono o čemu smo pisali

Josip Ušaj: Cijena je paprena, ja bih to napravio za puno manje

Vlasnik tvrtke koja je radila rasvjetu zidina: Žarulje i reflektori su se stavljali mimo našeg projekta, kriv je nadzor

Konel: Mi smo super, svi ostali su krivi

Kviz o osvjetljenju zidina

 

Popularni Članci