MISTERIOZNI DUJMOVIĆ U NOVOJ AKCIJI Otkrivamo šou koji se događa s prostorom gdje je bio Sky bar

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Prostor je u vlasništvu UTD Raguse

Posrnuli ugostiteljski div UTD Ragusa, koja je prije rata imala brojne ugostiteljske prostore po Dubrovniku, od Labirinta, preko brojnih prostora u gradu, pa sve do Mimoze, sada je ostala na svega tri. U svom vlasništvu ima prostor gdje se nalazi restoran Dubravka na Pilama, već spomenutu Mimozu, te poslovni prostor unutar zidina gdje je svojedobno poslovao Sky bar. Taj je prostor najzanimljiviji, jer trenutno služi kao skladište, iako ima potencijal vrhunskog ugostiteljskog mjesta.

No, nastao je problem imovinskopravne prirode, kako nam je pojasnio jedini funkcioner UTD Raguse, direktor Igor Jurišić.

-Na taj prostor uknjižen je Grad Dubrovnik, iako ga je UTD Ragusa unijela u temeljni kapital. Mi smo u procesu uknjižbe UTD Raguse kao vlasnika, ali taj proces prekinuo je Pero Dujmović, koji nam bespravno svojata četvrtinu spomenutog prostora – objašnjava Jurišić.

U zemljišnjim knjigama i po pitanju etaža vlada kaos i trenutno je u procesu rješavanja. Naime, nitko od prijašnjih direktora UTD Raguse (nejasno je zašto  i puno govori o njihovoj šlampavosti) nije etažirao prostor u prizemlju, pa je Dujmović, koji je, kako tvrdi Jurišić, vlasnik samo jedne četvrtine etaže u potkrovlju, prisvojio i prizemlje. Jurišić nam dalje nastavlja objašnjavati imovinskopravne zavrzlame.

-Sky bar je prestao s radom, jer je dio kuhinje vraćen prijašnjim vlasnicima, a koji im je bio nacionaliziran (taj vlasnik, jasno, nije Dujmović). Dujmović je iskoristio situaciju, podignuo zid na toj četvrtini prostora i sad ga on iznajmljuje, iako nema pravo – govori nam Jurišić.

Cijeli slučaj je završio na sudu, jer Grad Dubrovnik i UTD Ragusa nisu u roku od 30 dana, koliko mogu prema zakonu, fizički pokušali izbaciti Dujmovića. Nakon što mjesec dana prođe, pravna situacija, govori Jurišić, mora se riješiti na sudu, a sve se to onda jako usporava.

Suma sumarum ovog slučaja je da UTD Ragusa gubi znatan dio mjesečnih prihoda što bi joj itekako dobro došlo obzirom na dugove, jer prostor, zbog navedenih problema, nije u funkciji. Pokušali smo doći do Dujmovića kako bi nam on ispričao svoju stranu priče, ali nismo uspjeli. Ako želi išta kazati o ovoj temi, može nam se slobodno javiti u redakciju, pa ćemo prenijeti njegova razmišljanja.

Tko je u biti Pero Dujmović? Za njega se govori da je misteriozni lik, koji po Dubrovniku obavlja razne poslove iz sjene vezane uz nekretnine i umjetnine i da se ne gura pod svjetla reflektora. Ali bio je pod svjetlima suda u slučaju krađe slika Đura Pulitike iz dubrovačkog hotela Sumratin. Bivši branitelj Denis Dilberović na sudu je proglašen krivim zbog krađe slika 'Dubrovačka luka' i 'Stradun', koja se dogodila 1998. godine.

Posrednik u preprodaji slika bio je upravo Pero Dujmović, koji ni uz prijetnju kazne u iznosu 20 tisuća kuna, nije želio otkriti ime Zagrepčanina koji je naručio slike, a koji je navodno dolazio iz visoke politike. Dujmović je u svom iskazu kazao kako nije riječ o velikom ljubitelju umjetnina Nadanu Vidoševiću.

Podsjetimo, Dubrovački dnevnik, jednoj od ukradenih slika, ušao je u trag.

Maro Marušić