Policija podigla kaznenu prijavu protiv Antuna Kralja zbog sumnji o kojima je Dubrovački dnevnik jedini pisao

Autor: Maro Marušić Autori fotografija: Davor Visnjic/PIXSELL
Policija dovršila istragu oko tvrtke Konel

U Službi kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 65-godišnjakom koji se sumnjiči za kazneno djelo povrede tuđih prava. 

Naime, njega se sumnjiči da je u ožujku 2012. godine, kao jedini član jednog trgovačkog društva sa područja Konavala, znajući za tešku financijsku situaciju svog trgovačkog društva, odnosno nemogućnost ispunjavanja preuzetih obveza, svoje nekretnine darovnim ugovorom prenio na suprugu, a sve u namjeri da time osujeti namirenje potraživanja vjerovnika jedne banke za čije ispunjenje je osobno jamčio kao jamac platilac prilikom zaključivanja ugovora o kreditu na iznos od preko 14 milijuna kuna. 
Protiv osumnjičenog je nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku podnesena kaznena prijava.

Kako doznajemo od naših izvora bliskih istrazi, riječ je o Antunu Kralju, bivšem vlasniku tvrtke Konel. Kralj je, pritisnut dugovanjima, Konel prodao slavonskom poduzetniku Davorinu Došliću nakon čega je tvrtka otišla u stečaj.

Međutim, Konelova vrijedna imovina se prije odlaska u stečaj prodavala, među ostalim, tvrtki Miroteks, koja ima malu dobit i samo jednog zaposlenika.

Transakcije koje su se događale prije samog stečaja, kako smo ekskluzivno otkrili, prodale su se za, ne biste vjerovali -  nula kuna.

Zbog svih ovih, ali i drugih čudnih transakcija, najveći vjerovnici Konela, a to su banke, podignule su kaznenu prijavu. Kako vidimo, policija je istragu dovršila protiv Antuna Kralja, ali on bi mogao biti tek prvi u nizu osumnjičenih.

Podsjetimo također da je bivši ministar financija Slavko Linić optužio brata premijera Zorana Milanovića da je svojim vezama htio pogodovati Konelu.

Dubrovački dnevnik otkrio je Konelovo zemljište u Cavtatu o kojemu je Linić govorio, a koje je upravo upisano na suprugu Antuna Kralja.