ŠTO HRVATI IMAJU S DUBROVNIKOM? Dubrovčani, podsjetitimo se tko nam dolazi savjetovati predsjednicu! (VIDEO)

Autor: Mark Autori fotografija: Grgo Jelavic/PIXSELL
Mirjana Hrga postaje predsjedničina savjetnica. Hrga je imenovana savjetnicom Predsjednice RH za strateške politike, odnose s Hrvatskim saborom i Vladom RH

No, prije nego sjedne na tu dužnost podsjetimo se samo dijela skandaloznih izjava Mirjane Hrge, bivše novinarke i urednice više nacionalnih i internacionalnih televizija.

Hrga je za vrijeme rada na TV postaji Al Jazeera za Balkan u razgovoru s akademikom Vladimirom Iblerom ispalila pitanje:

'Dobro, ali što Hrvati imaju s Dubrovnikom? Pa to je sve napravljeno prije 600 godina!,' nastavljajući dalje sa svojim sugovornikom konstatirati kako je tako i u Splitu.

Nije zaobišla niti Vukovar pa se prije tri godine, na obljetnicu pada Vukovara pravila pametna i po Facebooku pisala kako Vlada hapsi ljude na sveti dan. 

PRAVILA SE PAMETNA Mirjana Hrga izvalila glupost o hapšenjima na Dan grada Vukovara, a prijatelji se baš i ne slažu s njom

Obzirom da je njen resor savjetovanja uključuje i strateške politike, pravo je pitanje kako će ovakva savjetnica savjetovati predsjednicu Republike Hrvatske o samom integritetu Hrvatske, ali i o Dubrovniku kao gradu u Hrvatskoj s većom poviješću od same države.