Cambi, Rišpet i Kaše unijeli romantiku

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Nastup klapa Cambi, Rišpet i Kaše oduševio je i rasplesao publiku. Poznate pjesme publika je s njima pjevušila te time dokazala da je, sudeći po raspoloženju, sve spremno za doček.

Klapske pjesme te prerade zabavnih u izvedbi klapa Rišpet, Cambi i Kaše u ugodnoj su atmosferi pjevušile raspoložene i redom zaljubljene duše. Osmijesi su sijevali sa lica svih okupljenih. Zahvaljujući ugodnoj temperaturi i mirnom vremenu, publike nije manjkalo, a glasovi s pozornice često su mamili pljesak te izvrsnim izvedbama zadržali okupljene. 

U našoj fotogaleriji pogledajte mali dio atmosfere, a u produžetku više detalja o klapama koje su nastupile. 

Klapa Cambi iz Kaštel Kambelovca postoji od 1986. godine, a svojim je djelovanjem pokazala da je jedna od najboljih i naujspješnijih dalmatinskih klapa. Pjevaju tradicionalne dalmatinske i zabavne pjesme te su svojim teškim radom kroz dugi niz godina osvojili veliki broj nagrada sa festivala. 

Klapa Rišpet ipak je nešto novija klapa osnovana 2011. godine. Dosad su članovi vrijedno surađivali s drugim klapama, a i izašao je album sa svim klapskim skladbama Pere Kozomare, osnivača klape.

Klapa Kaše osnovana je 2007. godine kada su četiri studenta stvorila sveučilišnu klapu Sveučilišta u Dubrovniku. Na samom početku u svom su sastavu imali ženski prvi tenor, no od 2011. nastupaju samo u muškom sastavu. Redovito oduševljavaju svojim nastupima, a najviše su se proslavili nedavnim nastupom na 46. FDK Omiš gdje su proglašeni apsolutnim pobjednicima. 

Popularni Članci