CAMMEO ZAOBILAZI LOKALNE VLASTI Franšizama će jurišati na postojeće taksiste

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Taxi Cammeo facebook, ilustracija
Nakon što je Taxi Cammeo grupa prebrodila predstečajne postupke, pripremaju se za novi poslovni korak. Naime, kako vlasnik tvrtke Vladimir Minovski otkriva za Poslovni dnevnik, Cammeo u 2014. godini namjerava osvojiti praktički cijelu Hrvatsku. U planu su najprije Varaždin, Karlovac, Šibenik i Split. Kako su nam potvrdili iz tvrtke, ne odustaju ni od Dubrovnika. Širenje Taxi Cammea na ostale gradove zamišljeno je u obliku franšize i cilj je tijekom 2014. godine dobiti više od 200 franšizera.

Vlasnik grupe koja u Zagrebu, Rijeci i Osijeku ima više od 500 zaposlenika, Vladimir Minovski kaže kako neće čekati koncesije od strane gradskih vlasti, već idu direktno na postojeće taksiste, kojima će nuditi franšize. Vrlo brzo, najavljuje Minovski, slijedi cijela serija službenih ponuda postojećim taksi vozačima, potencijalnim franšizerima Cammea.


Veliko širenje, kaže Vladimir Minovski za Poslovni dnevnik, praktički obuhvaća sve veće hrvatske gradove, od Varaždina i Karlovca do Splita i Šibenika. Postavlja se pitanje što je s Dubrovnikom?


-'Taxi Cammeo će prvo širiti franšizu u gradovima gdje već djeluje, nakon toga u gradovima s kojima su već započeti pregovori, a konačni plan je u budućnosti proširiti se na cijelu Hrvatsku, što dugoročno uključuje i grad Dubrovnik', odgovorili su nam iz Cammeo grupe.


Gradski pročelnik za turizam more i poduzetništvo Milan Perić kratko je komentirao: 'Babi milo što se babi snilo. Svatko ima pravo planirati poslovne poteze i širenje poslovanja, ali Grad Dubrovnik i ovaj odjel će odlučivati tko će voziti', rekao je Perić.


Gradonačelnik Andro Vlahušić je, podsjećamo, ovog tjedna također najavio promjene po pitanju taxi usluga. Naime, Gradsko vijeće će uskoro odlučivati o povećanju broja taxi koncesija, a građani Dubrovnika će te iste usluge plaćati 40 do 50 posto jeftinije nego do sada. Ima li tu onda mjesta za Cammeo?


-'Svaki budući taksist, kažu nam iz ove tvrtke, koji se uključi u franšizu dobit će kompletnu podršku Cammeo grupe. Taxi Cammeo nudit ćesvakom franšizeru najam vozila, koje će dobiti na korištenje uz jeftinije gorivo, a on će plaćati mjesečni najam i naknadu, te će svim franšizerima osigurati na isti način niz stvari kao što su tehničko opremanje vozila (taksimetar, printer, mobitel, blootooth slušalice, punjače), ali i marketinšku podršku, koja uključuje oglašavanje u laknim medijima i šire te edukaciju o načinu i pravilima poslovanja.'

Kako će dubrovački taksisti odgovoriti na ponude Cammea ostaje za vidjeti.

 

Popularni Članci