EKSKLUZIVNO Centar za socijalnu skrb: Troje djece žene koju je pretukao muž bit će im oduzeto

Autor: Maro Prizmić Autori fotografija: © John Gomez - Fotolia.com
Centar je do sada u obitelji iz Župe proveo tri mjere jer su uočeni propusti u odgoju i brizi za djecu, a kako ni nakon upozorenja i nadzora, roditelji nisu ispoštovali zahtjeve Centra, predloženo je oduzimanje djece roditeljima i ona će biti smještena kod najbliže rodbine. Kako saznajemo, izdvajanje djece je zatraženo prije tragičnog događaja od prije pet dana.

- Ovo je izuzetno težak slučaj, ali moram reći da Centar za socijalnu skrb Dubrovnik nije ovdje napravio niti jedan propust – rekla je za Dubrovački dnevnik v.d ravnateljice Katica Raič, govoreći o slučaju u kojem je suprug zlostavljač u Župi pretukao nesretnu ženu. 

- Kako je naglasila, obitelj je već tri godine u postupku i Centar je postupajući prema Zakonu, poduzeo sve mjere za zaštitu i dobrobit djece. 

Prva je mjera je upozorenje na nepravilnosti u odgajanju djece, nakon čega Centar vrši terenski nadzor u obitelji. Kako saznajemo, u ovom slučaju roditelji nisu ispoštovali, odnosno zadovolji, prve dvije mjere i troje djece će biti izmješteno od roditelja i brigu o njima preuzet će rodbina, saznaje Dubrovački dnevnik. 

Treća i najstroža mjera, prijedlog za izdvajanje djece od roditelja, odnosno da im se zabrani da žive s djecom i odgajaju ih, donesena je i prije tragičnog slučaja koji se dogodio prije pet dana u Župi. 

- U ovakvim slučajevima, centar je samo jedan od sudionika u postupanju i treba vidjeti jesu li ovdje zakazale neke druge institucije – rekla je Raič. 

- Na našem području otprilike jednom godišnje žena zatraži smještaj na sigurno i teško je da s djecom mora ići u drugi grad. Bolje bi bilo da se počinitelja izdvoji iz obitelji kako bi djeca mogla ostati u svome krevetu, svome vrtiću-dodala je ravnateljica koja smatra da bi ovaj slučaj trebao biti poticaj drugim ženama da prijave nasilnike. 

O tome zašto su djeca oduzeta i majci i detaljima cijelog slučaja nije smjela govoriti.

Popularni Članci