DETALJI DRAME U OPUZENU Počeo je prijetiti obitelji, mahao kosjerićem i zvao svećenika

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
„To je bio cirkus,“ riječi su kojima je neslužbeni izvor prepričao jučerašnje događaje prilikom kojih je muškarac u Opuzenu oko 16:30 sati počeo prijetiti, a potom je ozlijedio dva policajca, aktivirao plinsku bocu te izazvao požar i eksploziju.

„Susjedi su u dvorištu slavili rođendan i odjednom su začuli graju. Muškarac, njihov susjed, ih je počeo vrijeđati, napadati i prijetiti. Govorio im je svašta, da će ih priklati... Umislio je da ga netko provocira,“ izjavio je izvor.

Kako je muškarac nastavio vrijeđati i prijetiti, obitelj je pozvala policiju koja je došla na teren i tijekom višesatne agonije pokušala smiriti muškarca. No, on ih nije htio slušati, odbio je surađivati s njima, a dvojicu policajaca je ozlijedio.

Kako tvrdi izvor za Dubrovački dnevnik, muškarac je imao kosjerić u ruci te je navodno zamahnuo njime prema poličajčevoj glavi, no on se obranio rukama, pa mu je muškarac rasjekao ruku.

Cijela agonija trajala je do ranih jutarnjih sati. Muškarac je, kao što je poznato, aktivirao plinsku bocu te tako izazvao eksploziju i požar. Izvor tvrdi kako je policija evakuirala dio naselja, a sve vrijeme su trajali pregovori s muškarcem koji je bio neubrojiv. Čak je, tvrdi izvor, u jednom trenutku zahtijevao da mu dovedu svećenika.

Svo to vrijeme, muškarac se nalazio na krovnoj taraci pored kuće koju je zapalio. Naposljetku je prebačen u splitsku bolnicu zbog opeklina, a i činjenice kako je bio u neubrojivom stanju.

foto: arhiva

Popularni Članci