DETALJI TEŠKE NESREĆE NA PELJEŠCU Vozač Citroena smrtno stradao, skrivio je mladić pod utjecajem alkohola

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Vedran Pervan
Iz Županijskog centra 112 izvijestili su o teškoj nesreći koja se jučer, oko 19:00 sati, dogodila na Pelješcu, na izlazu iz Perne, u kojoj je smrtno stradala muška osoba u dobi od 60 godina.

"O ovoj nesreći Županijski centar 112 Dubrovnik odmah je izvijestio Hitnu pomoć, DVD Orebić, OKC Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i Dubrovnik ceste. Prema informaciji dobivenoj od policije, u ovoj nesreći jedna osoba je smrtno stradala, dvije osobe su zadobile lakše tjelesne ozljede od kojih je jedna prevezena u Opću bolnicu Dubrovnik. Za vrijeme očevida  promet se odvijao jednim trakom uz fizičku regulaciju prometa," stoji u obavijesti Županijskog centra 112.

Vozač koji je smrtno stradao vozio je osobno vozilo marke Citroen, dok je drugi upravljao vozilom marke Mercedes.

„Nesreća se dogodila u blizini Kućišta, na predjelu Perna. Sudarila su se dva osobna vozila dubrovačkih registracijskih oznaka. U jednom od tih vozila je vozač poginuo na mjestu događaja. Vozač drugog vozila i njegov suputnik su zadobili lakše tjelesne ozljede,“ kazali su za Dubrovački dnevnik iz OKC-a PU DN.

O nesreći su naknadno izvijestili i iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske odakle je upućeno priopćenje. 

'U jučerašnjoj teškoj prometnoj nesreći koja se oko 19 sati dogodila u blizini mjesta Kućište na Pelješcu, smrtno je stradala jedna osoba.

Do prometne nesreće je došlo kada je 24-godišnjak pod utjecajem alkohola, upravljao osobnim vozilom dubrovačkih registracijskih oznaka, krećući se u pravcu Orebića, te je zbog brzine neprilagođene uvjetima i stanju ceste, izlaskom iz desnog oštrog nepreglednog zavoja, izgubio nadzor nad vozilom, prešao na suprotnu kolničku traku i udario u vozilo dubrovačkih registracijskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 60-godišnjak koji je smrtno stradao na mjestu događaja.

Lakše tjelesne ozlijede zadobio je 24-godišnji vozač i njegov  27-godišnji suputnik.

Za vrijeme trajanja očevida, kojim je rukovodila zamjenica državnog odvjetnika, promet na tom dijelu ceste bio je u potpunosti ili djelomično zatvoren,' stoji u priopćenju. 

 

Popularni Članci