DONOSIMO DETALJE VELIKE ZAPLJENE U NEUMU! Drogu je prevozio stanovnik Metkovića, 'skunk' bio namijenjen zapadnoj Europi

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: , DD
U Neumu je sinoć zaplijenjeno preko 660 kilograma droge 'skunka',  genetski uzgojene marihuane, ekskluzivno je jutros objavio Dubrovački dnevnik. Donosimo detalje velike zapljene droge koju je u više vrećica prevozila cisterna dubrovačkih registracijskih oznaka. 

Riječ je o rezultatu velike akcije Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH napodručju Općine Neum, kodnog naziva 'Perol Line', kojom je izvršen pretres vozila koji je rezultirao pronalaskom spomenute droge. 

"Prilikom pretresanja pronađena su i privremeno oduzeta tri mobilna telefona marke 'Samsung', 89 vreća u kojima se nalazilo po sedam komada NN materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu Cannabis Sativa, ukupne težine oko 665 kilograma. Prema prikupljenim saznanjima, opojna droga 'Cannabis Sativa', bila je namjenjena za ilegalno tržište u zemljama zapadne Europe," navode iz SIPA-e te su se zahvalili policijskim službenicima Granične policije BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona na pruženoj pomoći prilikom realizacije ove operativne akcije. 

Vozač je odmah po zapljeni lišen slobode, a Dubrovački dnevnik neslužbeno doznaje kako je riječ o muškoj osobi s područja Metkovića. 

Kako je postojala suradnja između policije BiH i Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, potvrdila je i glasnogovornica PU DN Davorka Bečić. 

"Radi se o vozilu za prijevoz opasnih tvari, dakle cisterni, u vlasništvu jednog obrta iz Metkovića, zato su u pitanju dubrovačke registracijske oznake. To je vozilo stalno u našem nadzoru zbog učestalih prelazaka državne granice. Jučer, oko 1:40 sati, izašao je u Crnu Goru pun goriva te se vratio oko 17:00 sati. Prilikom kontrole od strane carinskih službenika, na carinskoj vagi po ničemu nije odstupao od onoga što stoji u carinskoj deklaraciji. Nakon 20:00 sati osoba je zatečena na predjelu Neuma s drogom," izjavila je Bečić za Dubrovački dnevnik, dodavši kako PU DN intenzivno surađuje s tamošnjom policijom. 

Podsjetimo, navedenom akcijom je izvršena jedna od najvećih zapljena narkotičkih sredstava u BiH.

EKSKLUZIVNO! Kapitalni ulov u Neumu, cisterna dubrovačkih tablica prevozila preko 600 kilograma 'skunka' (FOTO/VIDEO)

Popularni Članci