DOZNAJEMO! Katušićima produljen istražni zatvor zbog slučaja razbojništva u Zračnoj luci

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: DD
Osumnjičenicima u slučaju razbojništva u Zračnoj luci Dubrovnik Antunu Katušiću i njegovom sinu Antoniju produljen je istražni zatvor za dva mjeseca, doznaje Dubrovački dnevnik. Informaciju je za Dubrovački dnevnik potvrdio glasnogovornik Županijskog suda u Dubrovniku Pero Miloglav. 

"Donesena je odluka o produljenju istražnog zatvora u odnosu na oba osumnjičenika za daljnja dva mjeseca, a tim da je Županijsko državno odvjetništvo predlagalo produljenje na tri mjeseca. No sudac istrage smatra kako su dva mjeseca dovoljna da bi se dovršile dokazne radnje koje su u tijeku," kazao je Miloglav za Dubrovački dnevnik dodavši kako je riječ o nepravomoćnom rješenju protiv kojeg osumnjičenici i njihovi branitelji imaju pravo žalbe u roku od tri dana izvanraspravnom vijeću Županijskog suda u Dubrovniku.

Razlozi za produljenje istražnog zatvora su opasnost od ponavljanja kaznenog djela te opasnost od toga kako će, nalazeći se na slobodi, osumnjičenici uništiti ili izmijeniti tragove ili dokaze. 

Podsjetimo, oružana pljačka na aerodromu dogodila se u listopadu prošle godine kada su zaštitare Zračne luke Dubrovnik koji su prenosili novac presrela dvojica na motociklu, uzeli novac uz prijetnju vatrenim oružjem, a nakon krađe su se udaljili. Dubrovački dnevnik tada je prvi pisao kako se radi o novcu iz aerodromskog Duty free shopa. Također, doznali smo kako je ukradeno oko 100 tisuća eura u gotovini.

Dva zaštitara su napadnuta dok su iznosila novac iz automobila u upravnu zgradu. Pljačkaši su ih presreli na dostavnom skuteru Mezzanave, koji je ubrzo nakon pljačke pronađen.

Popularni Članci