DOZNAJEMO! Ovo je vozač autobusa koji je preko Karasovića pokušao prenijeti 342 kilograma marihuane

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Veća količina marihuane, točnije 341,8 kilograma, zaplijeljena je na Graničnom prijelazu Karasovići, a kako doznaje Dubrovački dnevnik, preko graničnog prijelaza je pokušao prenijeti vozač Branimir Marinić (40) koji je vozio autobus registriran na turističku agenciju iz Dubrovnika. 

Voditelj Službe kriminalističke policije Zoran Tikvica na današnoj konferenciji za medije iznio je detalje oko toga kako je do zapljene došlo. Kako je kazao, vozača je odala nervoza. 

"Jučer oko 15:30 sati na Graničnom prijelazu Karasovići iz pravca Crne Gore pristupio je autobus dubrovačkih registracijskih oznaka, registriran na turističku agenciju iz Dubrovnika, a njime je upravljala muška osoba (40) iz Dubrovnika. Svojom nervozom je odmah pobudio sumnju, a policijski službenici su primijetili 17 crnih torbi. Kada su ga upitali što sadrže, vozač je kazao kako je to sportska oprema momčadi iz Brazila koju je vozio u Crnu Goru,“ istaknuo je na konferenciji za medije.  

Potom je zatražen nalog za pretragu spornih torbi, a u samom autobusu su pronađene još četiri, dakle ukupno 21 torba s 41 paketom različitih dimenzija i mase.

"Vozač je ispitan jučer, a danas bi trebao biti predan pritvorskom nadzorniku. Sinoć je oko 21:30 sati uhićena još jedna osoba iz Dubrovnika i bit će procesuirana,“ kazao je na konferenciji za medije. 

Načelnik PU DNŽ Ivan Pavličević rekao je kako se vrijednost zapljenjene droge procjenjuje na oko pet milijuna kuna, a 15 milijuna u maloprodaji na crnom tržištu, što ovu zapljenu čini drugom najvrjednijom zapljenom PU DNŽ. 

Popularni Članci