DRAMA U STAROM GRADU Muškarac zaprijetio da će sve raznijeti plinskim bocama (FOTO/VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Hrvoje Batinić, IB
Policija je danas oko 13 sati zaprimila dojavu o određenim sigurnosnim okolnostima na području stare gradske jezgre, te su poduzeli odgovarajuće mjere. 

Cijela drama odvija se u u Žudioskoj ulici u povijesnoj jezgri. Oko 13:00 sati susjede su nakratko evakuirali iz Žudioske ulice ali i Boškovićeve jer je muškarac srednje dobi u ruci držao upaljač i plinsku bocu te je prijetio da će sve dići u zrak, neslužbeno saznaje Dubrovački dnevnik. 

Iz PU dubrovačko-neretvanske potvrdili su da poduzimaju sve potrebne mjere te će mirnim putem pokušati riješiti situaciju. 

Na terenu su vatrogasci, policija, pirotehničari, hitna pomoć, a stigli su i specijalci koji su upravo ušli u kuću kako bi pokušali situaciju dovesti pod kontrolu. 

Sedam vatrogasaca s dva vatrogasna vozila osiguravaju područje. Prema zadnjim informacijama, kreće akcija u jednu od kuća na spoju Žudioske i Prijekog, te su vatrogasci spojili cijevi koje su već prije preventivno razvučene između kuća. 

Dubrovački dnevnik neslužbeno doznaje da je muškarac oko 13 sati stavio dvije plinske boce ispred vrata da zaprijetio da će sve dići u zrak. Stanovnici dviju navedenih ulica su evakuirani, a neki od njih su su radili od jutros i nisu stigli do doma pojest ili odmorit. Susjedi kažu da je muškarac inače miran i da nije radio slične incidente. Tijekom dana je više ljudi pregovaralo s njim da to ne radi, ali bezuspješno. 

Prema najnovijim informacijama vatrogasci su unijeli sjekire u kuću, dva vatrogasna aparata te su upravo pustili vodu. 

Popularni Članci